Compromis la Bruxelles privind reglementarea agentiilor de rating

de Carla Dinu     HotNews.ro
Miercuri, 28 noiembrie 2012, 7:04 Economie | Finanţe & Bănci

Comisia Europeana, Parlamentul European si Consiliul, care reprezinta cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, au ajuns marti la un acord privind noile norme de reglementare a agentiilor de rating, au anuntat cele trei institutii pe conturile lor Twitter, scrie AFP.

Comisarul european pentru piata interna si servicii, Michel Barnier, a salutat intr-un comunicat un "acord important" care va permite 'reducerea dependentei excesive de ratinguri, eliminarea conflictului de interese si stabilirea unui regim de raspundere civila' pentru agentiile de evaluare financiara.

De asemenea, aacestea vor trebui "sa fie mai transparente atunci cand acorda note statelor",a subliniat oficialul european.

Pentru a evita perturbarea pietelor, agentiile vor fi nevoite sa introduca un calendar precis care sa arate data la care vor publica notele asupra datoriilor suverane ale statelor membre UE, cu respectarea termenelor asumate. Ratingurile nu vor putea fi publicate decat cu o ora dupa inchiderea sau cu o ora inaintea deschiderii pietelor din cadrul Uniunii.

Agentiile de evaluare vor trebui sa-si justifice ratingurile mai amanuntit si mai transparent, atat investitorilor, cat si statelor in cauza. Ele vor putea fi trase la raspundere civila daca vor prejudicia vreun investitor prin incalcarea regulamentului.

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

589 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version