UPDATE: Potrivit unui proiect de OUG aprobat de Guvern, au fost prelungite si in 2013 restrictiile privind acordarea de tichete de masa, tichete-cadou sau de vacanta bugetarilor, indemnizatiile lunare ale revolutionarilor, gratuitatile in transportul feroviar si angajarile in sectorul public.

In cazul in care nivelul salariilor nu s-ar pastra la un nivel similar celui din decembrie 2012 si pentru anul 2013, cheltuielile bugetului general consolidat s-ar majora cu circa 44,3 miliarde lei, reprezentand 6,8% din PIB, a declarat Andrei Zaharescu, purtator de cuvant al Guvernului.

Vezi in atasament proiectul integral

Aceste drepturi au fost blocate de Guvernul Boc inca din 2009. Practic, acum sunt prelungite masurile de austeritate ale guvernelor anterioare.

Premierul Victor Ponta a precizat ca in 2013 nu va "creste niciun buget la cheltuieli de personal, mai putin daca este vorba de Sanatate, situatii speciale sau ceea ce avem de platit la Educatie". La alte institutii, "incepand cu structurile centrale, Parlament, Presedintie, Curtea Constitutionala, Curtea de Conturi, ne tinem de cuvant si dam reintregirea salariilor (n.red. cresterea salariala de 7,5% de la 1 decembrie 2012), dar nu incepem sa dam drumul la toate baierele pungii, ca o sa ramanem cu ea goala pe la jumatatea anului", a mai spus Ponta.

Premierul a cerut ministrilor sa trimita, zilele acestea, si ultimele date de care are nevoie Ministerul Finantelor pentru proiectul de buget pe 2013.

Ponta a mai afirmat ca nu stie sa spuna cand va fi numit noul Guvern. "Nu stiu sa va spun cand va fi noul guvern, din pacate, nu depinde de noi lucru acesta. Sper sa fie cat mai repede", a precizat premierul.