Preturile la poarta fabricii au scazut in noiembrie 2012 fata de luna anterioara

de DP     HotNews.ro
Vineri, 4 ianuarie 2013, 10:07 Economie | Finanţe & Bănci

In luna noiembrie 2012, preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au inregistrat o scadere cu 0,9% comparativ cu luna precedenta si o crestere cu 5,4% fata de luna corespunzatoare din anul 2011. In aceeasi luna, cursul de schimb al leului in fata euro s-a "miscat" de la 4,55 la 4,52.

Evolutia lunara a preturilor productiei industriale pe total (piata interna si piata externa)
Noiembrie 2012 comparativ cu octombrie 2012
Preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au scazut cu 0,9% comparativ cu luna precedenta. Dupa destinatie, preturile productiei industriale pentru piata interna cat si preturile productiei industriale pentru piata externa au scazut cu 0,6%,  respectiv cu 1,8%.

Pe sectiuni (sectoare de activitate) s-au inregistrat cresteri de pret la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+0,1%). In  industria prelucratoare si industria extractiva preturile au scazut cu 1,1%, respectiv 0,3%. La distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare, preturile s-au situat la acelasi nivel inregistrat in luna anterioara.

Pe marile grupe industriale se constata cresteri de pret in industria bunurilor de uz curent (+0,4%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+0,2%). Scaderi de pret s-au inregistrat in industria energetica (-2,9%) si industria bunurilor intermediare (-0,3%). In industria bunurilor de capital preturile s-au situat aproape la acelasi nivel inregistrat in luna anterioara.

Noiembrie 2012 comparativ cu noiembrie 2011
Preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au inregistrat o crestere cu 5,4% fata de luna corespunzatoare din anul 2011.
Pe sectiuni (sectoare de activitate) s-au remarcat cresteri de preturi la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+19,9%), in industria prelucratoare (+5,6%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+4,0%) si in industria extractiva (+2,6%).

Pe marile grupe industriale, cresteri semnificative de preturi se remarca la produsele din industria bunurilor de uz curent (+7,5%) si industria energetica (+6,2%). Sub nivelul inregistrat pe total s-au situat preturile produselor din industria bunurilor de capital (+4,1%), industria bunurilor intermediare (+3,7%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+3,1%).

Material sustinut de BRD Groupe Société Générale

5 motive de cheltuit banii - electronice pentru casa. Idei de cadouri si rasfat

Decembrie este luna cadourilor si in toata nebunia asta trebuie sa mai cumperi si cate ceva pentru casa ta. Bine, sau poate vrei sa faci un cadou unor apropiati, asa ca de "casa noua". Motive de cheltuit bani se vor gasi mereu. Asadar, va propunem o lista de "motive" pentru cheltuit banii, mai ales ca acum e ocazia perfecta sa beneficiezi de ofertele de Craciun ale comerciantilor.

891 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri