Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a prezentat in sedinta Guvernului o informare despre taxa auto, "dar in acest moment, nu se doreste sa se ofere niciun fel de amanunt". Tot in sedinta Guvernului au avut loc discutii pe marginea bugetului pe 2013, insa "subiectul" a trecut la "documente clasificate", motiv pentru care nu pot fi oferite amanunte. Aceste declaratii au fost facute de purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, la sfarsitul sedintei Executivului. Proiectul de buget pe 2013 a trecut la "documente clasificate", chiar daca premierul Victor Ponta dadea asigurari ca va fi "cel mai transparent mod si cel mai transparent proces de alocare si de cheltuire a banilor publici".

"Vreau sa prezentam corect cati bani va avea bugetul public, cum ii cheltuim, vreau sa fie cel mai transparent mod si cel mai transparent proces de alocare si de cheltuire a banilor publici", a spus premierul la inceputul sedintei de Guvern.

Taxa auto va fi inlocuita cu un "timbru de mediu" pentru care proprietarii de vehicule vechi si poluante vor plati mai mult, iar detinatorii de vehicule noi vor plati mai putin sau chiar deloc in cazul masinilor hibride si a celor electrice, a spus premierul Victor Ponta la inceputul sedintei de Guvern.