Uniunea Europeana va aloca 1 milion de euro din fondurile Programului TEN- T mai multor studii pentru crearea unei platforme de transport intermodal pe aeroportul international din Cluj-Napoca, Romania, potrivit unui comunicat al UE remis marti, HotNews.ro.

Proiectul, selectat in scopul finantarii pe baza cererii anuale de propuneri TEN- T 2011, consta in realizarea unor studii specifice privind crearea unui nod de transport intermodal cu totul nou pe aeroportul din Cluj-Napoca, care sa permita trecerea directa a operatiunilor de transport de pasageri si marfuri de la transportul rutier la cel feroviar si aerian.

Unul dintre principalele obstacole in realizarea platformei este distanta pana la linia principala de cale ferata, care se afla la 4 km de aeroport. Prin urmare, studiile vor analiza modalitatea optima de construire a sectiunii lipsa de cale ferata si felul in care aceasta poate fi integrata in infrastructura aeroportului.

Proiectul va fi gestionat de Agentia Executiva pentru Reteaua Transeuropeana de Transport si urmeaza sa fie finalizat pana in luna noiembrie 2014.