Divizia Metalurgica Est-Europeana Mechel anunta reluarea productiei de sarma si produse din sarma la uzina Ductil Steel Buzau. "Productia sarmei si a produselor din sarma se reia la intreprinderea buzoiana dupa o perioada de oprire temporara, din 15 decembrie 2012. In perioada antreruperii activitatii au fost realizate toate lucrarile necesare de intretinere a capacitatilor de productie, au fost centralizate comenzile", se arata intr-un comunicat remis marti HotNews.ro de catre oficialii companiei din Rusia.

"In prezent uzina dispune de o cantitate de materie prima suficenta pentru a asigura productia continua a sarmei si a produselor din sarma in conformitate cu solicitarile existente. Productia de laminate va fi reluata imediat dupa finalizarea reparatiilor programate la laminor", se mai arata in comunicat.

Activitatea celor cinci uzine siderurgice Mechel din Romania aflate pe lista activelor recomandate de catre Consiliul de Administratie pentru vanzare va continua in regim normal, iar angajatii disponibilizati vor primi plati compensatorii, se arata intr-un comunicat al grupului rus Mechel, anuntase la sfarsitul lunii septembrie, compania.

Consiliul de Administratie al Mechel al Mechel, intrunit in 21 septembrie, a decis sa ia mai multe masuri de restructurare a grupului, pentru imbunatatirea rezultatelor financiare, printre acestea figurand si scoaterea la vanzare a uzinelor siderurgice detinute in Romania, respectiv Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Mechel Targoviste, Laminorul Braila.

"Pe baza rezultatelor analizei activelor Mechel prezentate de conducerea societatii, consiliul director a aprobat in unanimitate dezinvestitia urmatoarelor active, care nu se mai incadreaza in strategia companiei: intreprinderile din componenta diviziei est-europene de otel a Mechel (din care fac parte combinatele romanesti - n.r.)...",scris in comunicatul al reprezentantilor Mechel.

Potrivit cotidianului rus de afaceri Kommersant, grupul rus doreste sa obtina 150 milioane de dolari pe combinatele din Romania.

"Decizia de vanzare a acestor active nu presupune oprirea permanenta a productiei. Mai mult decat atat, pentru evitarea inchiderii intreprinderilor, Mechel va depune eforturi maxime spre pastrarea uzinelor in stare functionala. Grupul Mechel este interesat in asigurarea valorii capitalizate maxime a activelor sale din Romania. In scopul realizarii acestui obiectiv conducerea Mechel a fost nevoita sa ia o serie de masuri de optimizare a productiei si minimizare a costurilor. Astfel a fost suspendata temporar functionarea unor sectii si au fost disponibilizati o parte din angajati. In acelasi timp aceste masuri au permis pastrarea viabilitatii intreprinderilor. Cea mai mare parte dintre angajati vor fi pastrati. Toti angajatii disponibilizati vor primi compensatii conform cu legislatia in vigoare si a contractelor colective de munca", se mentiona in comunicatl din seprembrie al Mechel.

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje si energie electrica. "Mechel" asociaza producatori de carbune, concentrat de minereu, nichel, otel, produse laminate, armaturi metalice, energie electrica si termica. Produsele companiei Mechel se comercializeaza pe piata interna si piata externa.

In Romania grupul Mechel este prezent prin 6 intreprinderi metalurgice: Mechel Targoviste, Mechel Reparatii, Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Laminorul Braila.