Vorba lui Tutea, sunt zone in economie in care grevele ar trebui interzise. Dar, dincolo de argumentele batranului filozof, sa ne uitam putin peste ceea ce se petrece la CFR. Calatoresc cu trenul de 2-3 ori pe luna si am vazut cum se merge cu nasul chiar a doua zi dupa scandalul spagilor din CFR. Fara pic de jena, fara minima discretie, banii sunt luati de nas pentru “atenuarea” intarzierilor salariale probabil. La mijlocul lunii decembrie 2012 a fost incheiat protocolul de mai jos. Atentie, discutam despre o companie de stat, unde PIERDERILE sunt de UN MILIARD de euro. Cu toate astea, CFR da prime de un milion de euro. Sa ne uitam peste documente, scrie Dan Popa pe blogul Hymerion.ro

La mijlocul lunii decembrie 2012 a fost incheiat protocolul de mai jos. Atentie, repet: discutam despre o companie de stat, unde PIERDERILE sunt de UN MILIARD de euro. Sunt companii private pe profit care nu au putut acorda prime de sarbatori. La CFR,aflata in rahat financiar, se dau prime si bonusuri. Cu toate acestea, se face greva.

Oamenii vor sa isi recupereze salariile restante, sa le fie actualizate samd. Ceea ce e onorabil. Ne-onorabil este modul in care procedeaza. Domnul Ionescu nu are nicio vina ca pierde avionul din cauza grevei sau ca pierde un proces, sau nu mai ajunge la spitalul din Bucuresti cu copilul bolnav.

Sa cedezi santajelor salariale ale unor sindicate dintr-o firma care merge pe pierdere si care isi permit sa blocheze o tara intreaga blocand trenurile in gari, imi pare un act iresponsabil.

Citeste integral si comenteaza pe Hymerion.ro