Perechea eur/ron se tranzactiona luni in jurul orei 11 la cursul de 4,347 lei, parand sa indice ca perioada de apreciere s-a incheiat. "Leul s-a depreciat treptat inca de vineri, pierzand pana la 0,5% pana la 4,3475/EUR unde a incheiat ziua si unde a si deschis tranzactionarea saptamana aceasta. Dupa o serie de sesiuni in care s-au inregistrat volume foarte ridicate, sedinta de vineri sugereaza ca tranzactionarea leului fost alimentata in principal de fluxuri comerciale. Iar cum la licitatia de titluri de stat pe sase luni de astazi nu ne asteptam la o cerere substantiala din partea jucatorilor straini, interesati in principal de titluri pe termene mai lungi, putem asista la o noua sedinta de depreciere usoara pentru leu", se arata intr-o nota remisa clientilor de catre ING.

Climatul extern linistit, cu pietele din SUA inchise astazi, va adauga probabil la calmul pietei locale, pe acest fundal putand vedea leul ajungand la 4,36/EUR.

"La distanta de doua zile de finalul acestei perioade de mentinere a rezervelor minime, ratele ON au scazut usor pana la 5,5%. Cu toate acestea, ratele pe termene mai lungi nu s-au modificat, cu 1M la 5,5% si 1Y la 4,75%.

Ministerul finantelor liciteaza astazi titluri pe sase luni, pe care ne asteptam sa le vanda intr-o suma mai mare decat cele 300 milioane lei planificate, la un randament maxim in jurul a 5,6%. Acest nivel se afla la limita inferioara a cotatiilor din piata secundara pentru instrumente similare", se mai arata in report.