Extinderea acordului cu Fondul Monetar International (FMI) nu reprezinta "un ragaz", ci o "ajustare a termenelor" in conformitate cu prevederile legale din Romania si cu elemente noi care au aparut intre timp, a declarat sambata, la Ministerul Finantelor Publice, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Dan Nica, citat de Agerpres.

"Sunt lucruri care trebuie facute si tin de calendar si respectarea legislatiei din Romania, pentru ca toata lumea vrea sa le faca foarte repede, dar nu poti sa faci nimic care ar incalca termenele prevazute in legislatie, fie ca vorbim de listari la bursa, fie ca vorbim de privatizari sau orice altceva, calendarul este cel prevazut in lege si care este obligatoriu de respectat. Nu e un ragaz, este o ajustare a termenelor in conformitate cu prevederile legale sau cu elemente care au aparut, de exemplu contestatii. Romania este tara contestatiilor, dar nu ai ce face, trebuie sa astepti decizia instantelor", a declarat Nica.

Nica a mai spus ca FMI si Comisia Europeana au apreciat modul in care autoritatile romane s-au achitat de tot ce insemna obligatii asumate de guvern in scrisoarea de intentie.

Misiunea FMI, condusa de Erik de Vrijers, se afla sambata la sediul MFP pentru discutiile finale cu ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, si ministrii cu atributii in domeniile principale vizate de evaluarea FMI.

Misiunea FMI a sosit la MFP la ora 14:00, iar in primele doua ore au sosit la sediul institutiei ministrul Muncii, Mariana Campeanu, si ministrul Dan Nica