Cu precizarea ca NU a fost o greva,ArcelorMittal Galati confirma faptul ca un grup de angajati s-a strans in aceasta dimineata in fata cladirii administrative si a cerut explicatii referitoare la negocierile privind Contractul Colectiv de Munca. Productia nu a avut de suferit, au transmis HotNews.ro joi oficialii companiei galatene. "Oferta finala - de pana la 3 bonusuri cu 4% crestere de venit garantata - reprezinta un efort financiar important pentru Combinat, care tocmai a incheiat al patrulea an consecutiv cu pierderi financiare din cauza conditiilor dure din piata si a cresterii costurilor energiei", mai spun reprezentantii patronatului.

Managementul intelege dificultatie angajatilor in privinta cresterii costurilor vietii si ia masuri in vederea continuarii operatiunilor, pastrarea slujbelor si cresterea veniturilor salariatilor. .

"Consideram ca discutiile trebuie purtate doar intr-un cadru legal si ca presiunile sau violenta nu pot ajuta in niciun fel in aceasta situatie dificila. Dimpotriva, credem ca in acest moment turbulentele sociale pot afecta sustenabilitatea operatiunilor, slujbele si viitorul Combinatului", se arata in finalul comunicatului remis HotNews.ro

Aproximativ 300 de siderurgisti s-au adunat, joi dimineata, in fata sediului administrativ al combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati, nemultumiti de oferta salariala facuta de administratie sindicatelor, in cadrul negocierii Contractului Colectiv de Munca(CCM) pe 2013, scrie Agerpres.

Potrivit martorilor, un geam al sediului administrativ a fost spart de o piatra aruncata din multime. O delegatie a siderurgistilor se afla la aceasta ora la o discutie cu seful departamentului de resurse umane, dupa care, de la pranz, urmeaza sa aiba loc ultima intalnire a administratiei cu sindicatele, pentru negocierea CCM.

Siderurgistii spun ca salariile lor nu au mai fost marite semnificativ in ultimii cinci ani. In cadrul negocierilor CCM, sindicatele solicita administratiei indexarea salariilor din combinat cu 5 pana la 7% si un salariu minim in unitate, cu 50 de lei peste salariul minim pe economie. Pe de alta parte, ultima oferta salariala a administratiei combinatului a fost acordarea a trei bonusuri: 2% din salariul anual in ianuarie, neconditionat, 2% in iulie, tot neconditionat, si 1,5% in decembrie, dar conditionat de trecerea combinatului pe profit.

In combinat lucreaza aproximativ 7.800 de angajati, dupa ce, la privatizarea Sidexului din 2001 lucrau peste 27.000 de oameni.