Incepe batalia primariilor locale pentru reducerea arierateor cu 85%. Ordonanta a aparut joi seara in Monitorul Oficial

de DP     HotNews.ro
Vineri, 1 februarie 2013, 9:58 Economie | Finanţe & Bănci

Joi a fost publicata in Monitorul Oficial (nr 68) Ordonanta de urgenta privind reducerea unor arierate din economie, alte masuri financiare si modificarea unor acte normative. Ordonanta se adreseaza in principal primariilor locale si instituie masuri drastice de reducere a arieratelor.  In termen de 2 luni de zile, pana in data de 31 martie 2013, autoritatile publice locale au obligatia sa diminueze cu 85% arieratele existente in sold la data de 31 ianuarie 2013.  In cazul nerespectarii acestei obligatii, Directiile generale ale finantelor publice sisteaza alimentarea cu sumele defalcate din impozitul pe venit si suspenda alimentarea cu sume din bugetul de stat destinate acoperirii unor sume din bugetul local.
I
  • Tot ca masura sanctionatorie pentru nerespectarea obligatiei de reducere a arieratelor, se stabileste faptul ca trezoreriile statului nu vor opera plati din conturile institutiilor publice locale, cu exceptia platilor de salarii si cheltuielii cu hrana din institutiile de sanatate.
  •  Unitatile administrativ - teritoriale pot solicita Ministerului Finantelor, alocarea de imprumuturi pana in data de 29 martie 2013.
  •  Suma maxima prevazuta pentru intreaga tara este de 800.000.000 lei. Durata unui imprumut poate avea termenul de maxim 5 ani cu o rata a dobanzii egala cu dobanda de politica monetara a BNR.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1545 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version