Banca Comerciala Romana (BCR) va introduce doua comisioane pentru plata facturilor cu numerar la ghiseele bancii incepand de la 1 februarie, anunta oficialii institutiei: clientii bancii vor plati 4 lei comision per plata factura cu numerar la ghiseele BCR iar cei care nu sunt clienti ai bancii comisionul va fi de 8 lei per plata factura cu numerar. BCR doreste astfel sa incurajeze platile online, se mai arata in comunicatul bancii

Banca a raportat o crestere a venitului net din comisioane dupa primele 9 luni din 2012, acesta crestere acoperind in mare masura diminuarea venitului net din dobanzi.Venitul net din comisioane a crescut in comparaNie anuala (+7,1%) pana la 476,4 milioane lei (107.5 milioane euro) la finele lunii Septembrie 2012, de la 444,8 milioane lei (105,7 milioane euro) in primele noua luni ale anului 2011.

La sfarsitul lunii septembrie grupul BCR era inca departe de pragul profitabilitatii, raportand o pierdere neta de 172 mil. euro mandatul actualului CEO fiind aducerea celei mai mari banci locale pe linia profitului.