Compania locala de asigurari Platinum Asigurari devine oficial incepand de luni Gothaer Asigurari Reasigurari, dupa ce grupul german de asigurari Gothaer au finalizat preluarea a 67% din actiunile Platinum, au anuntat luni oficialii grupului german. Seful noii companii – Anca Babaneata (fostul CEO al Platinum) isi propune sa atinga un volum de prime brute subscrise de peste 60 milioane euro pana in 2017 si un volum de investitii pe termen mediu de 15 milioane euro. Celelalte 33% dintre actiuni sunt detinute in mod egal de Constantin Toma si Efraim Naimer, fondatorul Gothaer si fostul sef al TBIH, unul din cele mai importante holdinguri financiare din Europa Centrala si de Est.

conferinta GothaerFoto: Hotnews

Anca Babaneata, directorul executiv al Gothaer Asigurari Reasigurari a anuntat ca in urmatorii 3 ani se vor investi in noua companie 15 milioane de euro, in extinderea prezentei teritoriale, personal si dezvoltarea de noi produse.

  • "Pentru 2013 se vor investi peste 8 milioane de euro, iar personalul va ajunge la circa 200 de angajati", a spus aceasta.

Jurgen Maisch, directorul financiar al grupului Gothaer: In prezent nu avem intentia de a mai face alte achizitii, dar nu eliminam aceasta posibilitate daca apar oportunitati

Am fi putut cumpara cateva din companiile din top 10 din Romania. Am analizat si in final am decis ca Platinum este combinatia perfecta, data de actionari cu experienta vasta, echipa tanara (varsta medie este de 36 de ani), o cultura care ne place orientata si spre profit nu doar spre a oferi servicii. Un alt lucru, pentru care am ales Platinum l-a reprezentat si tehnologia care era la un nivel inalt dar si faptul ca nu avea in portofoliu asigurari RCA, fapt care ne va acorda un timp de analiza spre ce vom face in viitor", a spus Jurgen Meisch.

Intrebat despre motivele pentru care nu s-a orientat spre alte companii, acesta a spus ca a lucrat foarte mult timp pe segmentul de reasigurari in pietele emergente si ca in Romania multe companii isi fac rezerve dar nu la un nivel suficient si ca daunele sunt platite din primele atrase de la clienti si ca atunci cand nivelul primelor nu mai este la acelasi nivel cu cel al daunelor exista riscul de faliment.

Despre posibile achizitii in perioada urmatoare, Meisch a spus ca merge pe principiul 'never say never'.

  • "Daca vor exista situatii in care vom putea adauga un nou portofoliu cu servicii pe care noi nu le avem nu eliminam aceasta posibilitate. In prezent insa nu avem intentia de a face alte achizitii", a spus directorul financiar al grupului Gothaer.

Platinum Asigurari Reasigurari a incheiat anul 2011 pe profit, iar datele Uniunii Asiguratorilor (UNSAR) arata ca asiguratorul a inregistrat anul trecut venituri din primele brute subscrise in valoare de peste 18,07 milioane lei. Compania a platit anul trecut indemnizatii brute de peste 6,07 milioane lei.

Gothaer Versicherungsbank VVaG este una din cele mai importante companii de asigurari mutuale din Germania si compania mama a grupului Gothaer, oferind produse de asigurari generale, de viata si sanatate. Gothaer Finanzholding AG este entitatea care administreaza activitatile financiare ale grupului.

Gothaer are peste 3.5 millioane de clienti, gestionand un portofoliu de active de 23 miliarde Euro si un volum anual de prime brute subscrise de aproximativ 4 miliarde de Euro. Grupul Gothaer a inceput expansiunea in afara Germaniei, intrand in CEE prin achizitia asiguratorului polonez PTU (Polskie Towarzystwo Ubezpieczen S.A.) precum si prin implicare in asociatia europeana a asiguratorilor Eurapco.