Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a anuntat joi echipa de management privat de la CFR MARFA. Managerul ales este Alexandru-Dragos Draghici, fost director general adjunct la Gazprom Romania. Presedinte al Consiliuliui de Administratie a fost numir Mustafa Aysun. Consiliul de Admnistratie este alcatuit din sase membri. Noul manager are la dispozitie 90 de zile pentru a-si prezinta planul de management, a mai spus Fenechiu.

Directorii CFR Marfa ar putea ramane in functie doar pana in luna iulie, cand va avea loc privatizarea companiei. Daca cei care vor achizitiona CFR Marfa vor sa pastreze directorii, echipa lui Fenchiu va ramane in functie.

Privatizarea CFR Marfa a fost acceptata in sedinta de Guvern, saptamana trecuta. Decizia vine dupa ce, pe 5 februarie, privatizarea fusese aprobata si in sedinta CSAT de la Palatul Cotroceni.

Guvernul s-a angajat in fata FMI, in cadrul acordului stand-by, sa vanda participatii detinute de stat la companii strategice din domeniile energiei si transporturilor, inclusiv Transgaz, Romgaz, sau CFR Marfa.