Guvernul nu are in vedere demararea unui proces de disponibilizari, ci va prelungi o forma de protectie sociala prevazuta de o ordonanta de urgenta adoptata in 2006 si care a expirat in 2012, a declarat miercuri ministrul Economiei, Varujan Vosganian, citat de Agerpres. El a precizat ca documentul prelungeste termenele fixate prin OUG 116/2006 si care au fost extinse si in 2009. Vosganian a spus ca, in mare, textul actului normativ este acelasi, stipulandu-se o forma de protectie sociala, intre care si indemnizatie de somaj, in cazul unor concedieri colective, "care este posibil sa existe sau sa nu existe" pana in 2018.

"Nici nu includ, nici nu exclud", a afirmat Vosganian, intrebat daca Executivul are in vedere disponibilizari. El a mai spus ca OUG constituie "o forma de protectie, si nu de amenintare".

Premierul Victor Ponta a respins la inceputul sedintei de guvern de miercuri asertiunile din presa vizand demararea unui program de concedieri in companiile energetice, precizand ca Guvernul va prelungi prevederile unei ordonante de urgenta din 2006 vizand protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective