Situatia economica a Statelor Unite este inca departe de a fi convenabila a declarat, luni, presedintele Bancii centrale americane (Fed), Ben Bernanke.

"Economia de azi este mult mai puternica decat acum patru ani, dar situatia este inca departe de a fi ceea ce ne dorim cu totii sa fie", a spus Bernanke intr-un discurs citat de presa internationala.

Referindu-se la ultima recesiune, Bernanke, care a facut aceste declaratii in timpul unei prezentari a concluziilor testelor bancare de stres efectuate in mod regulat de catre Fed din 2009, a constatat de asemenea, ca bancile din SUA sunt "mult mai puternice decat in urma cu cativa ani".

Consideratiile sale cu privire la progresele inregistrate in redresarea economica vin la trei zile dupa publicarea raportului oficial privind situatia ocuparii fortei de munca in Statele Unite, mult mai rau decat se astepta.

Potrivit acestui document, piata fortei de munca continua sa se imbunatateasca, dar ritmul angajarilor a incetinit brusc in luna martie. Rata somajului a scazut la 7,6%, dar numarul muncitorilor care cauta de lucru a crescut.