Andreas Treichl, CEO al Erste Group Bank AG si-a reafirmat luni seara angajamentul de a ramane pe piata din Ungaria si a declarat ca vede BCR (entitatea pe care o controleaza in Romania) intorcandu-se pe profit in 2013, potrivit Reuters. "Atat in Ungaria cat si in Romania am demarat o serie de programe care incep deja sa isi arate efectele", a spus Treichl intr-o sesiune de chat pe site-ul de Internet al Erste Group. Programele s-au axat pe cresterea bazei de clienti (in cazul Ungariei) si pe imbunatatirea calitatii creditului incazul Romaniei, a mai precizat Treichl. In opinia CEO-ului austriac, programele tintesc imbunatatirea structurii costurilor pe care le are Erste in cele doua tari.

Erste Group, care detine in prezent 93,57% din actiunile BCR - cea mai mare banca de pe piata , intentioneaza sa-si majoreze participatia la 99,5% anul acesta, asteptandu-se sa incheie si tranzactia cu SIF Oltenia, potrivit raportului anual al grupului.

Contabilizarea unor costuri cu restructurarea BCR in valoare de 22,2 mil. euro in trimestrul al patrulea din 2012 a constituit unul dintre factorii negativi care au facut ca grupul Erste sa inregistreze pierderi in ultimele trei luni ale anului trecut, a spus Andreas Treichl, CEO al Erste Group, actionarul majoritar al BCR.

Practic, au fost inregistrate costuri legate de programul de restructurare care tocmai urmeaza sa se desfasoare pe parcursul acestui an. Grupul BCR a inregistrat anul trecut o pierdere neta de 1,2 mld. lei (277 mil. euro) in urma majorarii cu 68% a costului cu provizioanele.