Sa presupunem ca am o firma cu 100 de angajati. In ultima luna, 5 s-au pensionat, pe doi i-am dat afara iar 3 s-au mutat la o alta firma de la care plecasera in strainatate 3 salariati. Fatalmente, am pierdut 10 angajati. Pe posturile ramase vacante am adus alti 10 oameni carora le-am facut contracte de munca. Firma la care s-au mutat cei 3 ex-angajati ai mei a facut si ea 3 noi contracte de munca. Prin urmare, au aparut 13 noi contracte de munca , fara ca vreun singur post nou sa fi aparut. Exemplul meu nu e la intamplare, scrie Dan Popa pe blogul Hymerion.ro

De vreo 10 zile am trimis emailuri la INS si la Ministerul Muncii ca sa aflu cate locuri noi de munca s-au creat in Romania in ultimii doi ani, pe sectoare de activitate. Cate s-au infiintat si in ce zone de business. Fireste, ceream prea mult. Niciuna nu masoara decat numarul locurilor de munca vacante. Asta desi in programul de guvernare USLe trecuta infiintarea a nu mai putin de 1.000.000 de noi locuri de munca. De ce sa te doara gura sa promiti, cata vreme nu le poate numara nimeni?

Nici Guvernele anterioare nu erau mai breze, sa nu ne facem iluzii. Boc anunta lunar sute de miide contracte noi de munca, ceea ce e total diferit de locuri de munca nou infiintate.

Mai jos aveti evolutia locurilor de munca vacante in 2011 (click pe imagine pt marire)

In graficul urmator e aceeasi situatie valabila pt 2012

Nu mai vorbesc de faptul ca nu exista la ministerul Muncii defalcat pe industrii sau zone de activitate economica unde anume s-au facut acele angajari, recomandandu-mi-se sa ma adresez INS. E clar ce strategie isi poate construi MMuncii pe baza acestor date.

Cand mai auziti vreun oficial ca se lauda cu noile locuri de munca infiintate, luati-l deoparte de intrebati-l: pe ce te bazezi, mon cher? Dovedeste!

Cred ca am sa trec pe Jetix. Macar Tom stie ce vrea.

Comenteaza pe blogul Hymerion.ro