Premierul Victor Ponta a criticat nivelul mare de salarizare a directorilor de la institutiile care vor forma Autoritatea de Supraveghere Financiara. Potrivit premierului, la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, salariile ajung la 188.000 lei/luna, la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) 80.000 lei/luna, iar la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private 62.000 lei/luna. In aceste conditii, premierul a cerut ca salariile de la Autoritatea de Supraveghere Financiara sa se incadreze in standardele Bancii Nationale.

"Ma indoiesc ca undeva un mare bancher a reusit sa castige in ultimii ani, in medie, 188.000 lei pe luna, cum se castiga la Asigurari, sau 80.000 lei pe luna, la Valori Mobiliare, sau 62.000, ca la Pensii Private. E greu in lumea privata sa castigi atatia bani cum castigi la stat", a spus premierul.

"Am tinut foarte mult, si de maine toate salariile si veniturile de la aceasta autoritate trebuie sa se incadreze in standardele Bancii Nationale. Niste standarde, oricum, mult mai generoase decat cele care ii privesc pe membrii Guvernului. Cam de vreo zece ori mai mari fata de cele in cazul membrilor Guvernului si de vreo 50 de ori fata de oamenii obisnuiti. Era o exagerare pe care ma bucur ca o indreptam'", a mai afirmat Ponta.

Premierul a precizat ca va insista pentru transparenta modului de cheltuire a bugetelor fiecarui minister si veniturile pe care le au angajatii. "Deocamdata, sunt doar patru ministere care au indeplinit in totalitate cerintele mele de transparenta. Pana la Paste toate ministerele vor accelera acest proces si vreau, in orice moment, ca oricine sa aiba acces la modul in care se cheltuie fiecare leu in ministere si autoritati centrale. Daca am fi avut mai multa transparenta, poate ca am fi reusit sa indreptam anumite lucruri".