Plenul Parlamentului l-a validat miercuri pe Dan Radu Rusanu in functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), cu 323 de voturi pentru si unul singur impotriva. Puterea si Opozitia au votat deopotriva conducerea noii institutii care va arbitra o piata de circa 30 miliarde de euro.

Dan Radu Rusanu (PNL)Foto: Agerpres

Dan Radu Rusanu, candidatul propus pentru functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), primise marti aviz favorabil din partea Comisiilor de buget, finante si economie din Parlament.

De asemenea, au fost validati, prin vot secret, Daniel Daianu, prim-vicepresedinte, cu 323 voturi si unul impotriva, Mircea Ursache, vicepresedinte, cu 322 voturi si 2 impotriva, Tudor Daniel si Ion Giurescu, vicepresedinti.

Autoritatea de Supraveghere Financiara va comasa intr-o singura institutie Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

ASF ar trebui sa preia de la 30 aprilie supravegherea peste piete financiare in valoare de peste 30 miliarde de euro, pe care opereaza cele doua burse de valori, companii listate de peste 15 miliarde de euro, fonduri mutuale si societati de investitii financiare, brokeri, companii de asigurari, fonduri private de pensii si administratorii acestora.