Dupa o luna de zile fostii clienti ai Bank of Cyprus Romania (BOC) vor avea acces la conturile lor incepand de luni, dupa ce Marfin Bank a achizitionat o parte din activele si pasivele BOC, Sucursala din Romania, a anuntat Marfin Bank.Cei care vor sa faca operatiuni trebuie sa mearga acum la Marfin care a preluat toti clientii persoane fizice si o parte a clientilor persoane juridice, informeaza un comunicat al Marfin Bank.

Marfin Bank Romania va putea onora orice solicitari de rambursare, dupa preluarea depozitelor de la sucursala Bank of Cyprus, iar nivelul inalt al solvabilitatii bancii va permite BNR sa-i asigure lichiditatea necesara, spus directorul directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, intr-un interviu pentru Mediafax.

Cinteză a arătat că pentru deponenţii care doresc să-şi menţină depunerile până la scadenţă se vor păstra termenii de dobândă negociaţi la constituire, iar depozitele vor fi remunerate şi pentru perioada în care Bank of Cyprus a fost închisă.

In cadrul Acordului, Marfin Bank a preluat active in valoare bruta de 82 milioane euro, depozite in valoare de 77 milioane euro, precum si angajatii aferenti tranzactiei.

Totodata, Marfin Bank Romania isi va consolida baza de capital cu 20 de milioane euro.

Agentiile si punctele de lucru ale sucursalei Bank of Cyprus vor ramane inchise, iar toti clientii au fost distribuiti la cele mai apropiate sucursale ale Marfin.

Agentiile din Romania ale Bank of Cyprus au fost inchise initial pentru o saptamana, incepand cu data de 1 aprilie, dar termenul a fost prelungit de mai multe ori cu inca trei saptamani. Activele inregistrate in sucursala din Romania insumeaza circa 450 de milioane euro, din care putin peste 350 milioane euro reprezinta credite.