Vicepremierul Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor Publice a declarat, potrivit Agerpres, vineri, la Targu Mures ca Ratingul Standard & Poor's, care a reconfirmat ratingul Romaniei la nivelul 'BB+' pentru obligatiunile pe termen lung emise in moneda straina si locala, precum si ratingul la 'B' pentru obligatiunile pe termen scurt emise in moneda straina si locala, cu perspectiva stabila, este foarte bun si dovedeste ca masurile luate de Guvernul Ponta inspira incredere.

"Ratingul Standard&Poor's este foarte bun. Asta dovedeste ca Romania a capatat credibilitate dupa caderea Guvernului Boc, asta dovedeste ca masurile luate de Guvernul USL, condus de Victor Ponta, de un an de zile, pe o perioada limitata anul trecut si incepand cu anul acesta au fost masuri care dau credibilitate partenerilor externi, investitorilor straini si agentiilor de rating. Dupa cum vedeti, in ultimele trei luni de zile, Romania se imprumuta atat pe piata externa, cat si pe piata interna, la un nivel al randamentelor cel mai scazut din 1989 incoace", a aratat ministrul.

Daniel Chitoiu a subliniat ca pietele financiare internationale si romanesti, dar si investitorii au capatat incredere in Guvernul USL, intrucat 'au vazut ca acest Guvern este un guvern politic puternic, un guvern care are ministri cu competenta profesionala si un guvern sustinut de o majoritate politica fara precedent in Parlamentul Romaniei'.

In privinta unui viitor acord de tip preventiv cu Fondul Monetar International, Daniel Chitoiu a spus ca Guvernul roman doreste sa negocieze conditiile si tintele acestuia dupa alt standard de dezvoltare a Romanei.

'Si premierul si eu am declarat ca Romania doreste in continuare sa aiba un acord cu institutiile financiare internationale, bineinteles dupa ce in luna iunie se aproba de catre boardul FMI scrisoare de intentie si noi sa fim in masura sa incheiem acordul in conditiile asumate si angajate cu institutiile financiare internationale. De asemenea noul acord, tot de tip preventiv, dorim sa il incheiem cu institutiile financiare internationale si sa negociem conditiile si tintele in acest acord dupa alte planuri, dupa alt standard de dezvoltare a Romanei', a aratat ministrul Finantelor.