INS: Afacerile din comertul cu autovehicule in crestere, serviciile prestate populatiei in scadere

de DP     HotNews.ro
Marţi, 14 mai 2013, 10:04 Economie | Finanţe & Bănci

In trimestrul I 2013, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de trimestrul I 2012, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,5%, respectiv cu 4,0%, a transmis marti Institutul National de Statistica intr-un comunicat. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a scazut fata de trimestrul I 2012, atat ca serie bruta cu 5,3% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate  cu 5,9%.

In luna martie 2013, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,0%, a transmis marti Institutul National de Statistica intr-un comunicat. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cu 16,6%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3,5%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a scazut ca serie bruta cu 5,1%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 0,6%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a scazut  atat ca serie bruta cu 5,3% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 4,1%.
  • Martie 2013 comparativ cu februarie 2013
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna martie 2013, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 9,2%, datorata cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+23,4%), la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+11,2%), la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+9,3%) si la comertul cu autovehicule (+7,4%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2013, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 5,0%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna martie 2013 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o crestere cu 16,6%, provenita de la cresterile inregistrate la activitati ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (+33,9%), la activitati ale  hotelurilor si restaurantelor (+19,2%),  de la activitatile  de jocuri de noroc si alte  activitati recreative (+10,7%), la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+9,4%) si de la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (+9,1%).

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna martie 2013 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o crestere cu 3,5%.
  • Martie 2013 comparativ cu martie 2012
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor,  serie  bruta,  in  luna  martie  2013, comparativ cu luna corespunzatoare, a inregistrat pe total o scadere cu 5,1%, datorata scaderii inregistrate la comertul cu autovehicule (-11,8%) si la intretinerea si repararea  autovehiculelor (-6,7%). Cresteri au inregistrat comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si  repararea   motocicletelor (+7,7%) si comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+4,1%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2013 a  inregistrat  pe total o crestere cu 0,6% fata de luna martie 2012.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna martie 2013 a inregistrat o cifra de afaceri cu 5,3% mai mica comparativ  cu luna  martie 2012, provenita in principal de  la  activitatile  agentiilor turistice si tur-operatorilor (-22,0%), de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-18,4%), de la activitatile  de jocuri de noroc si alte  activitati recreative (-7,1%) si de la activitatile de spalare, curatare si vopsirea  textilelor si  blanurilor (-0,8%). Cresteri s-au inregistrat la activitati  ale  hotelurilor si restaurantelor  (+1,4%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2013 a inregistrat o cifra de afaceri cu 4,1% mai mica comparativ cu luna martie 2012.
  • Trimestrul I 2013 comparativ cu trimestrul I 2012
In trimestrul I 2013 comparativ cu trimestrul I 2012, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 0,5%, datorita cresterilor inregistrate  la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+7,9%), la comertul  cu motociclete, piese  si accesorii   aferente; intretinerea si repararea  motocicletelor (+3,5%). Scaderi au inregistrat comertul cu autovehicule  (-4,8%) si  activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-1,7%).
In trimestrul I 2013 comparativ cu trimestrul I 2012, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 4,0%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in trimestrul I 2013 a inregistrat o cifra de afaceri cu 5,3%  mai  mica  comparativ  cu trimestrul I 2012, provenita de  la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-26,7%), de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-22,5%) si de la  activitatile  de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-6,0%). Cresteri s-au inregistrat la activitatile de spalare, curatare si vopsirea  textilelor si  blanurilor (+4,7%) si la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+1,1%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate,  in trimestrul I 2013 a   inregistrat   o cifra de afaceri cu 5,9% mai mica comparativ cu trimestrul I 2012.


Citeste mai multe despre   
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU ​Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe: Timpul mediu de productie pentru un film documentar HBO este de patru ani, dar am avut si cazuri in care totul s-a intins pe o perioada de 10-14 ani

Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe, discuta in cadrul unui interviu despre implicarea HBO in productia de filme documentare si numarul mic de cinematografe din Romania: "De exemplu, filmul Lumea Vazuta de Ion B., regizat de Alexandru Nanau, a primit un premiu Emmy. Am continuat cu Alexandru si am produs filmul Toto si surorile lui, film care a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarului european".
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Hanka Kastelicova

440 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi