Consiliul Investitorilor Straini (FIC) a organizat marti dupa amiaza Adunarea Generala anuala. Cu aceasta ocazie, a fost lansata Cartea Alba 2013, intitulata Viitorul incepe acum si au fost alesi membrii noului Comitet Director.

Noua editie a Cartii Albe detaliaza principiile care guverneaza activitatea Consiliul Investitorilor Straini, se arata intr-un comunicat al FIC.

Documentul este o foaie de parcurs in care sunt enumerate atat activitatile pe care FIC urmeaza sa le organizeze in urmatorii doi ani, cat si o serie de prioritati si recomandari menite a imbunatati climatul de afaceri din Romania in beneficiul intregii comunitati de afaceri. Prin intermediul Grupurilor de Lucru, FIC a formulat permanent un numar important de recomandari si programe care sa transforme climatul investitional local intr-unul atractiv pentru investitorii importanti.

Reprezentantii celor 124 de companii membre FIC si-au ales ieri noul Comitet Director Noul Comitet Director va continua sa sustina dialogul dintre investitori, institutiile abilitate ale statului la nivel central si local precum si organizatiile neguvernamentale, avand drept obiectiv cresterea economica sustenabila pe termen mediu si lung.

Domnul Steven van Groningen, care isi va incheia cel de-al doilea mandat consecutiv de Presedinte al FIC in luna iunie a acestui an, a multumit tuturor membrilor asociatiei pentru timpul alocat si contributia la proiectele comune si pentru activitatea sustinuta pe parcursul ultimilor doi ani Consiliul Investitorilor Straini (FIC) este asociatia celor mai importanti investitori straini din Romania.

FIC a fost infiintat in 1997 cand si-a inceput activitatea cu 25 de companii membre. In prezent numara 124 de companii membre, ale caror investitii cumulate reprezinta aproximativ 35 miliarde EUR, adica aproape doua treimi din totalul investitiilor straine directe realizate in Romania din 1990 pana in prezent.

Componenta FIC include companii care furnizeaza economiei romanesti o varietate de bunuri si servicii, care au creat aproape 200.000 de locuri de munca directe si indirecte pentru economia romaneasca.

In Top 10 cele mai mari companii dupa cifra de afaceri, opt companii sunt membre FIC, iar 37 companii membre sunt incluse in Top 100, conform raportului "Major Companies in Romania 'dat publicitatii in 2012 de catre IBP.

Din doi in doi ani, FIC publica Cartea Alba, care contine o analiza generala si cuprinzatoare a climatului investitional din Romania, precum si o serie de recomandari specifice pentru imbunatatirea mediului de afaceri. Carte Alba este rezultatul unor contributii importante din partea membrilor FIC, a directorilor, a Bordului, grupurilor de lucru si a personalului permanent, constand in timp, resurse si efort.