Cornel Cojocaru, fostul comunicator sef al celei mai mari banci locale dupa active- BCR- s-a alaturat echipei de comunicare a Bancii Nationale a Romaniei, au declarat pentru HotNews surse din sistemul bancar. Cojocaru a confirmat informatia fara a comenta alte detalii. El a gestionat comunicarea in BCR din 1997 pana in ianuarie 2013, cand a fost inlocuit de Ionut Stanimir. Din ianuarie 2013 pana in 1 iunie, cand a semnat pentru BNR, Cojocaru a fost consilier al presedintelui BCR, Tomas Spurny.

Cornel CojocaruFoto: Agerpres

Figura cunoscuta a mass-media din Romania, Cornel Cojocaru a fost, intre 1993 si 1997, redactor in redactia de stiri interne a Televiziunii Romane, acreditat pe domeniul Finante – Banci si la Presedintia Romaniei (din 1998).

Corneliu Cojocaru si-a inceput prima cariera in 1977, ca inginer la GRIRO (fosta Grivita Rosie), apoi sef de atelier si sef de sectie la Faur S.A. (fosta intreprindere 23 August Bucuresti) si a continuat pana in 1993 cu aceasta specializare, ajungand sef sectie la SC ICRET S.A.

A activat ca lector de jurnalism economic, in anul 2000, la Centrul pentru Jurnalism Independent din Bucuresti.

Corneliu Cojocaru devine in 1997, purtatorul de cuvant al Bancii Comerciale Romane. In calitatea sa de Director de Comunicare, Cornel Cojocaru a gestionat reputatia bancii, a Grupului BCR, atat pe plan intern, cat si extern.

Cariera sa in relatii publice a fost sustinuta de specializari si cursuri ca "World Financial Public Relations and Marketing" la University of London, Analiza Financiara si Evaluarea intreprinderilor", la Institutul Roman de Valori Mobiliare, precum si de absolvirea Colegiului National de Aparare in 2005.

Cornel Cojocaru este, din 1998, presedinte al Comisiei de comunicare a Asociatiei Romane a Bancilor, precum si membru al Asociatiei Romane de Marketing din 2000.