Ministerul Economiei, prin Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini si Fundatia Romanian Business Leaders au lansat luni un parteneriat public-privat prin care 100 de tineri antreprenori care beneficiaza de finantare in cadrul programului guvernamental SRL-D vor intra intr-un proiect de mentorat asigurat de unii dintre cei mai importanti lideri de business din Romania.

Acest parteneriat este o premiera in domeniul colaborarii dintre institutiile guvernametale si societatea civila si are ca scop incurajarea spiritului antreprenorial si cresterea sanselor de succes al noilor microintreprinderi finantate din bugetul total de 25 de milioane de lei alocat de Guvernul Romaniei prin programul SRL-D pentru anul 2013.

"Inca din perioada in care eram antreprenor, admiram si sprijineam initiativele private ale tinerilor. Din pozitie de Ministru Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism am facut toate demersurile ca Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri (SRL-D) sa fie deblocat si, astfel proiectele de afaceri noi sa capete sprijin pentru a se dezvolta si pentru a ajuta la crearea unui mediu de afaceri echilibrat, profesionist si competitiv", declara Ministrul Maria Grapini.

Peste 50 de oameni de business cu experienta in companii nationale si multinationale de renume din Romania vor mentora tinerii antreprenori care au sanse reale de a construi o afacere durabila si profitabila, oferindu-le acestora expertiza, metode si principii fundamentale in dezvoltarea unei afaceri de succes. Mentorii sunt membri ai Romanian Business Leaders sau ai partenerilor Fundatiei.

"Romania are nevoie de cat mai multi antreprenori care sa creeze valoare si locuri de munca. Credem ca este datoria noastra, a celor care am construit si conducem afaceri solide, sa ne implicam in cresterea noilor generatii de antreprenori. Acest program de mentorat va creste, speram, sansele tinerilor de a transforma un plan de afaceri intr-o intreprindere pe termen lung", afirma Mihail Marcu, presedintele Romanian Business Leaders si unul dintre mentorii din program.

Programul se va adresa, in primul an, unui numar de 100 de noi afaceri, selectate de membrii Fundatiei Romanian Business Leaders, si va consta in sesiuni de mentorat alaturi de specialisti in management, finante, juridic, resurse umane si comunicare.