Grupul Agricover a semnat joi un acord cu Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) privind obtinerea unui imprumut in valoare de 15 milioane de euro. Jumatate din fonduri vor fi investite pentru dezvoltarea diviziei de achizitii, prelucrare si comercializare a cerealelor - Agricover SRL, iar restul imprumutului va fi folosit de Agricover Credit IFN, divizia financiara a grupului, pentru finantarea fermierilor. Potrivit sefului Agricover Credit IFN, Robert Rekkers (ex- CEO al Bancii Transilvnia), valoarea medie a unui credit este in prezent de 100.000 de euro. In primele 5 luni Agricover Credit IFN a acordat imprumuturi in valoare de 270 milioane de lei. Black Sea Trade and Development Bank aare ca actionare 11 tari din regiunea Marii Negre, cota Romaniei fiind de 14%.

Acordul va contribui la dezvoltarea productiei de cereale si a lantului de procesare, inclusiv la realizarea de produse finite de calitate superioara, care este una dintre prioritatile politicii economice ale Romaniei.

"Agribusiness-ul este un generator major de venit si o sursa esentiala de bunastare si locuri de munca in Romania. Prin finantarea extinderii Grupului Agricover, banca isi subliniaza angajamentul de a sprijini companiile dinamice, capabile sa contribuie la modernizare, sa genereze cresterea exporturilor romanesti si sa participe la cooperarea economica regionala, acesta fiind un obiectiv major al BSTDB ca banca de dezvoltare regionala", a spus Mustafa Boran, vicepresedintele BSTDB, cu ocazia semnarii acordului.

"Dezvoltarea agriculturii pe baze durabile, obiectiv major pentru Romania, reprezinta o prioritate si pentru Grupul Agricover, care este furnizor de solutii complete pentru agribusiness-ul local. Acordul semnat cu Black Sea Trade and Development Bank ne va permite sa continuam diversificarea produselor si serviciilor inovatoare si sa oferim solutii de finantare personalizate, adaptate specificului local", a declarat Robert Arsene, CEO al Grupului Agricover.

"Succesul unui business in agricultura depinde in mare masura de capital, iar Grupul Agricover, prin Agricover Credit IFN, este preocupat in permanenta sa ofere fermierilor solutii noi de finantare. Acordul cu o institutie bancara prestigioasa precum Black Sea Trade and Development Bank inseamna o investitie in viitorul agribusiness-ului romanesc, care poate fi un motor real, sustenabil de dezvoltare a economiei", a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

Grupul Agricover este furnizor de solutii complete pentru agricultura din Romania, un integrator in circuitul serviciilor si produselor din agricultura. Infiintata in anul 2000, prin fuziunea dintre SC Comcereal SA Buzau si Ulvex SA, Agricover si-a extins afacerile in domeniul agribusiness-ului, avand in prezent 600 de angajati, Grupul Agricover include: Agricover Distributie, Agricover Cereale, Agricover Silozuri, Agricover Logistica, Agricover Credit IFN, Agricover Broker Asigurari, Agricover Livestock, Agricover Bulgaria. Solutiile integrate oferite fermierilor includ semintele, ingrasamintele, motorina, produsele fitosanitare, consultanta tehnica de specialitate, suport financiar, asigurarea recoltei, servicii logistice si de siloz, precum si sprijin in valorificarea recoltelor. In 2012, Grupul Agricover a avut afaceri de 970 de milioane de lei, in crestere fata de 2011.