Leul a incheiat o saptamana de apreciere, legea ASF a fost modificata pentru a indeplini solicitarile FMI, datoriile CFR Marfa vor fi stinse prin conversia in actiuni- acestea sunt doar trei dintre evenimentele economice interne importante care au avut loc in saptamana 10-16 iunie. Pe plan extern, stirile sunt si bune si mai putin bune. Recoltele record estimate pentru2013 vor determina probabil scaderea preturilor la cereale la nivel global. Uniunea Europeana (UE) ar putea garanta plata unor imprumuturi acordate de banci companiilor in incercarea de a imbunatati accesul acestora la finantare (mai ales in sudul Europei). Din pacate, semnele revenirii economiei europene in ansamblu intarzie sa se manifeste cu consistenta. In finalul articolului sunt mentionate datele economice relevante pe care le asteptam saptamana care urmeaza.

Voi ce evenimente economice importante ati fi adaugat la topul nostru?

Top evenimente interne

1.Guvernul va sesiza Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul portalul de informatii "e-Romania 2"

Guvernul va sesiza Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru cercetarea unor posibile fapte de natura penala in cheltuirea de catre Ministerul Conunicatiilor, in perioada 2010-2011, a banilor alocati din Fondul de rezerva bugetara pentru portalul de informatii "e-Romania 2". Proiectul a avut ca obiectiv principal dezvoltarea unui portal cu informatii despre toate localitatile din Romania.

Inspectorii Corpului de control al primului-ministru au idenificat nereguli in organizarea licitatiei pentru atribuirea contractului si cheltuirea fondurilor. Conform constatarilor, atributiile de coordonare au fost delegate secretarului general al Ministerului Comunicatiilor, care nu a aprobat insa caietul de sarcini. Valoarea estimata a cotractului a fost determinata fara precizarea unitatilor de masura si a cantitatilor de servicii contractate, iar ofertei depuse de firma Omnilogic i-au fost acordate puncte nejustificat.

Omnilogic a fost infiintata in 1992 si este unul dintre cei mai mari distribuitori IT&C de pe piata romaneasca, cu afaceri de 234,35 milioane de lei in 2011, potrivit datelor Ministerului Finantelor. Asociatii firmei sunt GT Holding GmbH Austria - 50% si Camps Bay Invest AG (Liechtenstein) - 50%. Inspectorii sustin ca din verificarile efectuate au rezultat indicii privind falisificarea unui document referitor la desfasurarea procedurii de atribuire si inlocuirea unei file din oferta declarata castigatoare, legata de un numar de inregistrare fals pentru o nota justificativa care trebuia intocmita inainte de transmiterea anuntului de participare spre publicare in SEAP si fila din oferta privind serviciile de mentenanta, nesemnata de ofertant si fara antet.

2. Inscrierile in Programul "Rabla" a inceput luni; unii colectori se plang de numarul mic de tichete

Inscrierea cetatenilor, firmelor si institutiilor in Programul "Rabla" a inceput luni, un sfert din cele 17.000 de tichete destinate persoanelor fizice fiind distribuite colectorilor validati intr-o prima etapa, astfel ca la mai multe puncte de colectare se regasesc in prezent si sub 10 tichete, anunta Mediafax.

Pentru Programul "Rabla" 2013 au fost alocate 20.000 de vouchere de 6.500 de lei, valoarea acestora crescand de la 3.800 de lei, cat a fost in anii precedenti. Pe de alta parte, numarul tichetelor a scazut la 20.000 (dintre care 17.000 sunt pentru persoanele fizice si 3.000 pentru firme si institutii publice), fata de 45.000 in 2012, 120.000 in 2011 si 190.000 in 2010.

Persoanele fizice care doresc sa beneficieze de valoarea voucher-ului obtinut la casarea autovehiculului mai vechi de 10 ani se pot inscrie de luni la unul din colectorii validati in program, a caror lista se regaseste pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), in timp ce firmele si institutiile publice interesate se inscriu, tot de luni, direct la AFM, institutia care gestioneaza Programul "Rabla".

Distribuirea tichetelor la colectorii validati a fost gandita, spre deosebire de anii precedenti, in functie de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene, conform statisticilor realizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Permiselor.

In prima etapa, au fost distribuite 25 la suta din cele 17.000 de tichete, respectandu-se acest principiu. Astfel, cele mai multe tichete - 549 - au fost distribuite in Bucuresti, iar cele mai putine - 36 - in judetul Calarasi. Judetele fruntase la repartizare sunt Cluj si Teleorman, unde au fost distribuite cate 180 de tichete.

3. Datoriile fiscale ale CFR Marfa vor fi stinse de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) prin conversie in actiuni, inclusiv obligatiile de plata, in cuantum de 127,4 milioane lei, pe care operatorul feroviar de marfa le va prelua de la CFR SA, schema fiind aprobata miercuri de Guvern printr-o ordonanta de urgenta, informeaza Mediafax. Guvernul precizeaza ca aceasta operatiune urmareste "o echilibrare economico-financiara" a CFR Marfa in vederea cresterii atractivitatii la privatizare, iar caracterul de urgenta al ordonantei este generat de necesitatea de a indeplini obiectivele asumate prin intelegerile cu Fondul Monetar International. In baza ordonantei, CFR Marfa va prelua datoria in cuantum de 127,4 milioane lei pe care CFR SA o are de achitat catre ANAF. Ca urmare a preluarii datoriei, ANAF va descarca CFR SA de aceasta plata, iar datoria CFR Marfa fata de CFR SA va fi astfel stinsa partial.

4. Leul a inchis saptamana la un nivel mai apreciat decat a inceput-o.

Leul a fost cotat vineri la 4,45/eur fata de 4,52/eur cat fusese cotat in sedinta de tranzactionare din prima zi a saptamanii. Cursul de schimb a fluctuat usor in jurul nivelului de 4,46 lei/euro in a doua parte a sedintei interbancare de vineri, intr-o piata cu volume reduse de tranzactionare, iar la finalul zilei bancile cotau euro la 4,4550 - 4,4570 lei, cu un ban sub nivelurile de la finalul sesiunii anterioare.

Cotatiile au fluctuat usor pe parcursul zilei de vineri intre 4,4525 lei/euro si 4,4625 lei/euro, in cadrul unor tranzactii cu volume reduse. In jurul orei 16:30, euro era cotat la 4,4550 - 4,4570 lei, respectiv cu 1,05 bani sub nivelurile de la inchiderea sedintei de joi.

Cursul de referinta anuntat vineri de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a scazut pentru a treia zi consecutiv si a ajuns la 4,4590 lei/euro. Paritatea este cu 2,4 bani sub cea anuntata joi de banca centrala, de 4,4830 lei/euro. Pentru dolarul american, BNR a publicat un curs de 3,3472 lei/dolar, in scadere cu 1,66 bani. In acelasi timp, rata de schimb pentru francul elvetian a scazut la 3,6212 lei/franc, de la 3,6514 lei/franc in sesiunea anterioara. Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

5. Guvernul a modificat legislatia ASF, cu noi criterii de selectie pentru conducatori, la cererea FMI

FMI a solicitat si definirea mai buna a conflictului de interese, ambele obligatii fiind trecute in scrisoarea de intentie transmisa la Washington obtinuta de Mediafax. "Ne vom asigura ca aranjamentele de ordin legislativ si institutional privind autoritatea integrata de reglementare a sectorului financiar non-bancar, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) vor fi revizuite pentru a respecta cele mai bune practici internationale, mai ales in ceea ce priveste calificarile profesionale minime impuse membrilor Consiliului ASF si conflictul de interese", se arata in textul scrisorii obtinute de Mediafax.

Guvvernul a decis recent ca membrii Consiliului ASF vor fi renumiti de Parlament pana la 30 iunie, luand insa in calcul un prag mai mare al experientei profesionale obligatorii, de minimum 10 ani, aceasta vechime fiind ceruta de catre presedintele Traian Basescu pentru executivi, dar respinsa de Senat.

Ordonanta stabileste ca Autoritatea de Supraveghere Financiara va fi condusa de catre un Consiliu format din 11 membri (in loc de 17), din care vor face parte in continuare un presedinte, un prim-vicepresedinte si trei vicepresedinti, ca membri executivi, dar cu un numar al membrilor neexecutivi redus la jumatate, de la 12 la 6 persoane.

Guvernul a decis insa in acelasi timp ca membrii Consiliului ASF trebuie selectati exclusiv pe baza unei experiente profesionale in domeniul financiar, al institutiilor de credit si/sau al institutiilor financiare nebancare de minimum 10 ani.

Prin ordonanta de saptamana trecuta nu se aduc clarificari suplimentare in ceea ce priveste conflictul de interese.

In urma cu doua luni, Mediafax a relatat ca Dan Radu Rusanu, numit in functia de presedinte al ASF, va avea sub supraveghere si firma detinuta de familia sa, International Sinaia, listata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti, dar el a sustinut ca nu exista incompatibilitate.

Familia Rusanu controleaza 91,1% din titlurile International Sinaia, un pachet de 44,15% din titluri fiind detinute prin intermediul firmei RADAN 2000 (detinuta de sotia deputatului), iar fiicele acestuia au cumulat aproape 47%. Cele mai recente raportari, publicate pe Bursa de Valori Bucuresti la finele anului trecut, arata ca un pachet de 8,9% din companie este detinuta de mici actionari. International Sinaia este listata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti.

Presedintele Traian Basescu a trimis initial legea in Parlament pentru reexaminare, aratand ca forma aprobata de Guvern prin ordonanta de urgenta era mai stricta in privinta cerintelor pentru membrii ASF, atat in ceea ce priveste experienta profesionala, cat si legaturile de rudenie si de interese.

In varianta aprobata de Guvern, persoanele numite la conducerea ASF trebuiau sa nu fie membri in consiliile de administratie, consiliile de supraveghere, directorate sau in comisiile de cenzori, sa nu detina functia de directori ori alte functii la persoanele juridice si entitatile care sunt supuse supravegherii ASF si sa nu detina ei si/sau membrii familiilor lor pana la gradul al treilea inclusiv, direct sau indirect, o participatie de cel putin 10% din capitalul acestor persoane juridice si entitati sau din drepturile de vot ori o participatie care sa permita exercitarea unei influente semnificative asupra luarii deciziilor in adunarea generala sau in consiliul de administratie a acestora.

Acest text a fost insa modificat in Camera Deputatilor, la Comisia Juridica, la initiativa deputatilor Vasile Varga (PNL), Ioan Cupsa (PNL), Alina Gorghiu (PNL), Luminita Adam (PP-DD), Eugen Nicolicea (PSD) si Cosmin Necula (PSD).

Textul Guvernului acoperea din punct de vedere legal toate firmele care intra in sfera de supraveghere a noului organism, inclusiv firmele care au actiuni listate, intrucat ASF a preluat atributiile celor trei comisii de supraveghere financiara, respectiv CNVM, CSA si CSSPP.

Printre drepturile pe care le are ASF in ceea ce priveste companiile listate se regasesc limitarea drepturilor de vot in AGA, analizarea pretului si modalitatii prin care acesta a fost stabilit intr-o oferta derulata pentru delistarea unei companii.

De asemenea, ASF poate aplica amenzi si alte sanctiuni pentru sefii firmelor listate sau actionarii acestora, daca acestia incalca prevederi ale legislatiei pietei de capital.

Astfel, in cazul in care familia Rusanu va dori sa delisteze International Sinaia, Dan Radu Rusanu ar putea superviza, din calitatea de presedinte al ASF, daca pretul propus actionarilor minoritari a fost calculat cu respectarea prevederilor legislative.

Mai mult, ASF poate solicita societatii admise la tranzactionare toate informatiile pe care le considera necesare, in vederea protectiei investitorilor si asigurarii unei functionari ordonate a pietei.

Top evenimente externe

1. Hollande va cere francezilor sa munceasca mai mult, din cauza deficitului sistemului de pensii

Presedintele Francois Hollande are un mesaj deloc atragator pentru francezi, acela ca trebuie sa munceasca mai multi ani din cauza deficitului sistemului de pensii, relateaza Bloomberg.

La 32 de ani dupa ce presedintele socialist al Frantei Francois Mitterrand a redus varsta de pensionare cu cinci ani, succesorul sau din acelasi partid la Palatul Elysee spune ca francezii isi pot mentine stilul de viata daca muncesc mai mult.

Guvernul de la Paris va incepe vineri trei luni de negocieri cu reprezentantii sindicatelor si patronatelor, pentru salvarea sistemului de pensii care anul trecut a inregistrat un deficit de 14 miliarde de euro.

"Pensiile sunt un subiect extrem de sensibil din punct de vedere politic, in Franta", a declarat Antonio Barroso, vicepresedinte la firma de consultanta Teneo Intelligence in Londra.

El a aratat ca nu este nicio indoiala ca este nevoie de reforma, pentru ca daca nu se va face nimic deficitul din 2020 va fi urias. Problema este ce se poate face.

Asa cum a procedat in multe alte probleme economice, Hollande face un joc dublu in problema pensiilor. Una dintre principalele decizii dupa castigarea alegerilor, acum 13 luni, a fost reducerea varstei minime de pensionare de la 62 de ani la 60 de ani pentru persoanele care si-au inceput activitatea in adolescenta, masura care afecteaza circa 110.000 de persoane pe an si care este finantata cu majorarea cu 0,1 puncte procentuale a contributiilor de pensii.

La scurt timp, Hollande a inceput sa vorbeasca despre speranta mai mare de viata, care ii va obliga pe francezi sa munceasca mai multi ani.

"Pentru ca traim mai mult, uneori mult mai mult, trebuie sa si muncim ceva mai mult", a spus Hollande luna trecuta.

Dupa o intalnire din aceasta saptamana cu premierul finlandez, Hollande a declarat ca vrea ca reforma pensiilor sa fie finalizata pana la sfarsitul acestui an.

Majoritatea francezilor sunt de acord ca sistemul pensiilor trebuie modificat, dar istoria arata ca sprijinul pentru eforturile lui Hollande de rezolvare a problemei va scadea odata ce vor fi prezentate masuri concrete, a declarat Eric Bonnet, director la institutul de sondare a opiniei publice BVA Opinion.

Cel mai mare sindicat din Franta, CGT, a avertizat deja ca va propune readucerea varstei de pensionare la 60 de ani si se va opune oricarei reduceri a pensiilor, care ar trebui finantate prin impozite mai mari aplicate companiilor si persoanelor cu venituri mari.

Una dintre problemele cu care se confrunta Hollande este complexitatea sistemului francez de pensii, construit pe diferite categorii profesionale. Astfel, Franta are 21 de sisteme de pensii, cum ar fi CNAV pentru majoritatea angajatilor din sectorul privat, CNIEV pentru cei din sectorul electricitatii si CAVIMAC pentru clerici.

Angajatii companiei nationale feroviare, ai Bancii Frantei si chiar si Opera din Paris au propriile lor sisteme de pensii, fiecare cu regulile sale.

Pensiile angajatilor din sectorul public si cele din sectorul privat sunt calculate dupa formule diferite.

Pensiile de stat reprezinta 87% din resursele financiare ale persoanelor de peste 65 de ani din Franta, fata de 75% in Germania, 50% in Marea Britanie, 48% in Japonia sau 35% in Statele Unite, potrivit Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

2. Viceguvernatorul bancii Austriei a fost pus sub acuzare intr-o ancheta privind dare de mita

Procuratura din Viena a anuntat, joi, ca a pus sub acuzare noua persoane, inclusiv pe viceguvernatorul bancii centrale a Austriei, Wolfgang Duchatczek, pentru dare de mita in vederea obtinerii de catre imprimeria bancii a unor contracte de tiparire de bani in strainatate.

Duchatczek si ceilalti opt suspecti sunt acuzati de dare de mita, spalare de bani si alte delicte, potrivit unui comunicat al procuraturii, citat de New York Times.

Banca centrala nu a comentat decizia procurorilor si a afirmat ca Duchatczek, care este seful imprimeriei, nu va da declaratii presei.

Pedeapsa maxima este de pana la zece ani de inchisoare pentru infractiunile de care sunt acuzati cei noua, potrivit postului public TV din Austria ORF.

Imprimeria (OeBS) si monetaria (MOAG) au incheiat intre 2005 si 2011 contracte cu bancile centrale din Azerbaidjan si Siria pentru tiparirea de bancnote si baterea de moneda.

Cele doua unitati ale bancii centrale nu au inregistrat pierderi financiare de pe urma platilor incorecte, intrucat s-a convenit anterior ca acestea sa fie incluse in contracte. In total, 14 milioane de euro au ajuns prin companii offshore inapoi la clientii imprimeriei si monetariei.

3. Redresarea pietei auto europene este impiedicata de incertitudinile privind alegerile din Germania

Redresarea pietei auto europene dupa declinul din ultimii sase ani va depinde in mare masura de rezultatul alegerilor din Germania, unde populatia se abtine de la cumpararea de masini inaintea scrutinului din toamna care, potrivit sondajelor, nu va avea un castigator clar, relateaza Bloomberg.

"Exista o anumita asteptare in Germania din cauza alegerilor. Cu incertitudinile legate de politica fiscala, care ar putea afecta puterea de cumparare, politica este un factor luat in considerare de consumator mai mult decat in trecut", a declarat Allan Rushforth, director operational al Hyundai Motor in Europa.

Aproape o masina din patru comercializate in Europa este vanduta in Germania, tara care a evitat recesiunea care a marcat alte state din zona euro.

Soliditatea economiei germane nu este insa reflectata si de piata auto. Vanzarile de masini din Germania au scazut cu 9,9% in luna mai si sunt in declin cu 8,8% de la inceputul acestui an, potrivit oficiului pentru inmatriculari auto KBA.

"Oamenii asteapta sa vada ce se intampla cu alegerile. Nu este vorba de problemele economice, somajul este inca scazut, economia este destul de solida", a declarat Ian Robertson, director de vanzari si marketing pentru brandul BMW.

4.Recoltele record din acest an vor conduce probabil la scaderea preturilor cerealelor - agentie ONU

Recoltele record estimate pentru acest an vor determina probabil scaderea preturilor la cereale la nivel global, potrivit FAO, Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite, citata de Financial Times.

Cotatiile cerealelor au urcat puternic anul trecut, in contextul celei mai severe secete din ultimii 50 de ani in SUA, cel mai mare exportator de produse agricole din lume. Avansul preturilor a alimentat inflatia in tarile emergente, inclusiv in China.

"Au trecut multi ani de cand nu am mai fost in situatia de a fi optimisti atat pentru cereale, cat si pentru alte alimente de baza", a declarat Abdolreza Abbassian, senior economist la FAO.

Preturile se vor mentine ridicate la carne, peste si lactate, iar costul total al importurilor de alimente la nivel global se va mentine peste pragul de 1.000 de miliarde de dolari pentru al treilea an consecutiv. Organizatia estimeaza importuri de alimente de 1.090 de miliarde de dolari pentru acest an, in crestere fata de anul anterior.

Nivelul ridicat al recoltei din acest an nu este, insa, o certitudine, avertizeaza organizatia. Vremea umeda si rece din Europa inrautateste deja perspectivele pentru productia de cereale din Marea Britanie, Franta si Germania. Conditiile meteo din iulie, august si septembrie din regiunile agricole importante ale SUA vor avea de asemenea un rol important pentru recoltele de porumb si soia.

Daca vremea va fi favorabila agriculturii, productia de cereale la nivel mondial ar putea urca in acest an cu 6,5%, la nivelul record de 2.460 milioane de tone.

Declinul preturilor va tempera impactul inflationist al alimentelor pe pietele emergente intr-o perioada critica, in care bancile centrale din aceste tari se confrunta cu impactul unei posibile reduceri a programului Rezervei Federale a SUA destinat sustinerii economiei americane.

5. Seful France Telecom-Orange a fost pus sub acuzare in cazul Tapie

Directorul general al France Telecom-Orange, Stephane Richard, a fost pus sub acuzare pentru "frauda in grup organizat", in cadrul unei anchete vizand un controversat caz de arbitraj din 2008, intre omul de afaceri Bernard Tapie si banca Credit Lyonnais, potrivit AFP.

Magistratii francezi l-au interogat miercuri pe seful France Telecom in spital, intr-o camera special amenajata, dupa ce acesta a fost spitalizat din cauza oboselii. Acesta a fost dus marti la spital ca "masura de precautie", a declarat un oficial al procuraturii.

Richard este doar "obosit" dupa interogatoriile prelungite ale politiei, a declarat presei franceze avocatul acestuia, Jean-Etienne Giamarchi, citat de Wall Street Journal.

Directorul companiei a fost retinut in cadrul unei anchete mai ample privind o decizie a Ministerului Economiei si Finantelor din Franta de a infiinta o comisie de arbitraj care i-a acordat ulterior o suma de peste 400 de milioane de euro de la Trezoreria Franceza omului de afaceri Bernard Tapie.

Richard a detinut postul de sef de cabinet al ministrului de Finante din perioada in care a fost luata decizia de a rezolva litigiul prin arbitraj, Christine Lagarde. Lagarde, in prezent directorul Fondului Monetar International, a fost interogata pe parcursul a doua zile in mai in privinta deciziei. Ea este martor in ancheta si nu a fost pusa sub acuzare.

Socialistii francezi, aflati la momentul respectiv in opozitie, afirma ca decizia de a infiinta o comisie de arbitraj i-a deschis lui Tapie calea obtinerii de la Trezorerie a unei sume mai mari decat ar fi primit in justitie, aceasta fiind o expresie de multumire pentru sprijinul acordat lui Nicolas Sarkozy in alegerile prezidentiale din 2007.

Directorul France Telecom si-a aparat repetat actiunile in acest caz.

Nu este clar inca ce impact va avea punerea sub acuzare asupra pozitiei lui Richard la France Telecom-Orange, companie pe care o conduce din 2010. Este ceva obisnuit ca directorii de companii franceze sa-si pastreze posturile chiar daca au fost pusi formal sub acuzare, scrie Wall Street Journal.

6. UE ar putea garanta imprumuturi acordate de banci companiilor pentru a sustine creditarea

Uniunea Europeana (UE) ar putea garanta plata unor imprumuturi acordate de banci companiilor, in incercarea de a imbunatati accesul acestora la finantare, mai ales in sudul Europei, a declarat, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Accesul mai usor la credite este esential pentru a reporni cresterea economica in Europa, intrucat nici macar dobanzile foarte scazute ale bancilor centrale nu reusesc sa stimuleze finantarea, scrie New York Times.

Executivul comunitar analizeaza trei tipuri de instrumente pentru a incuraja creditarea, eforturile vizand in principal intreprinderile mici si mijlocii, care reprezinta peste 95% din totalul firmelor europene. Toate cele trei initiative prevad comasarea resurselor unor facilitati de imprumut ale UE pentru a asigura garantiile, a spus Barroso.

In prezent, o companie din sudul Europei trebuie sa plateasca o dobanda de doua sau trei ori mai mare decat un competitor din nordul continentului, arata date ale Bancii Centrale Europene.

O companie din Cipru ar trebui sa plateasca ca dobanda 70.300 de euro pentru un imprumut de 1 milion de euro pe un an, in timp ce un rival din Franta ar avea un cost de 21.600 de euro, iar unul din Germania de 29.200 euro. In Grecia, o companie trebuie sa achite o dobanda de 66.600 de euro la un astfel de imprumut.

Pe langa creditele bancare, UE analizeaza si alte modalitati de a facilita accesul companiilor din sudul Europei la finantari, prin parteneriate cu capital privat si instrumente speciale de divizare a riscului, coordonate cu Banca Europeana pentru Investitii.

Evenimente de urmarit in saptamana 16-22 iunie

INS va publica date privind Ocuparea si somajul in trimestrul I 2013 (21 iunie), in vreme ce BNR are prevazute in calendar publicarea mai multor date economice: (17.06) Balanţa de plăţi - aprilie 2013; (20.06)- Indicatori de risc bancar, Centrala incidentelor de plăţi - mai 2013; (20.06) Buletin de conjunctură 6/2013