Majoritatea bancilor vor fi inchise a doua zi de Rusalii, luni 24 iunie, potrivit comunicatelor remise HotNews de reprezentantii institutiilor de credit. Exceptie fac unitatile din incinta mall-urilor si hypermarketurilor.

"Banca Comerciala Romana (BCR) informeaza publicul ca unitatile sale teritoriale retail si centrele de afaceri corporate nu vor avea program cu publicul in ziua de 24 iunie 2013. BCR a luat toate masurile pentru a asigura colectarea numerarului de la clientii bancii. Totodata, va fi asigurata si alimentarea cu cash a bancomatelor (ATM), a automatelor de schimb valutar (ASV) si a masinilor multifunctionale (MFM) ce vor fi permanent la dispozitia clientilor, 24 de ore din 24, 7 zile din sapte inclusiv sarbatorile legale", se arata intr-un comunicat al bancii.

Luni, 24 iunie, a doua zi de Rusalii, programul agentiilor Garanti Bankeste urmatorul: Agentia Sun Plaza (situata in incinta mall-ului Sun Plaza) va functiona intre orele 10.00-21.00. Agentia Pipera (situata in incinta mall-ului Baneasa Shopping City) va fi deschisa intre orele 10.00-22.00. Celelalte agentii nu vor avea program cu publicul, spun oficialii Garanti.

Ziua de 24 iunie 2013 este zi nelucratoare in unitatile Raiffeisen Bank, cu exceptia unitatilor din cadrul hypermarket-urilor si a mall-urilor, au transmis HotNews reprezentantii Raiffeisen Bank.

Comunicate similare au fost transmise din partea departamentelor de PR ale majoritatii bancilor locale.

Lunea Rusaliilor este zi nelucratoare in Romania, Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Islanda, Luxemburg, Tarile de Jos, in unele cantoane din Elvetia, Madagascar, Norvegia, Portugalia, Senegal, Ungaria, Togo. In Suedia nu mai este zi nelucratoare din 2006, an in care la 6 iunie (sarbatoare nationala suedeza) a devenit zi nelucratoare. Este zi lucratoare in tari cu traditie catolica: Italia, Brazilia, Irlanda, Spania, Canada, Portugalia, Polonia, Camerun si chiar in Bulgaria si Rusia, tari cu traditie ortodoxa.

Incepand cu anul 2008, prima si a doua zi de Rusalii au fost declarate ca fiind zile libere. In total, in 2013, romanii vor avea parte de 14 zile de odihna legale.