"Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice"Transelectrica"SA a decis initierea procedurilor unei prime emisiuni de obligatiuni corporative, care sa contribuie la imbunatatirea lichiditatii Societatii, la reducerea expunerii valutare si la diversificarea surselor de finantare pe termen lung. Suplimentar, o emisiune de obligatiuni s-ar constitui intr-un prim pas spre cresterea vizibilitatii costurilor de finantare ale Transelectrica, in special aferente programului de investitii, cu efecte pozitive anticipate in ratingul Societatii (astazi Ba2) si nu in ultimul rand asupra costurilor de finantare si a valorii de piata a Companiei", se arata intr-un comunicat al companiei, remis BVB.

Sub rezerva aprobarii Adunarii Generale a Actionarilor, emisiunea de obligatiuni corporative va fi in valoare de circa 200 milioane lei (aprox. 45 mil Euro), in lei, cu o maturitate de 5 ani si dobanda fixa, adresata investitorilor institutionali.

Imprumutul este destinat refinantarii unor credite existente si completarii necesarului de finantare pentru investitii.

Intentia Companiei este ca oferta sa fie finalizata pana in a doua jumatate a lunii noiembrie 2013, moment la care obligatiunile sa fie listate pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti.

In urma incheierii cu succes a acestei emisiuni, Societatea, sub rezerva aprobarii de catre Adunarea Generala a Actionarilor, va considera initierea unui program continuu pe termen mediu, cu cresterea treptata a maturitatilor.