Marti incepe tranzactionarea obligatiunilor corporative emise de Unicredit Tiriac Bank, sectorul Titluri de credit - Categoria obligatiuni corporative, in urma avizului consultativ favorabil al Comisiei de Admitere la Tranzactionare (CAT) si a aprobarii admiterii la tranzactionare de catre Consiliul Bursei reunit in sedinta in data de 1 iulie 2013, se arata intr-un comunicat al BVB.

"Ne bucuram ca Unicredit Tiriac Bank a ales Bursa de Valori Bucuresti pentru a se finanta. Speram ca tot mai multe companii vor realiza potentialul pietei de capital din Romania si le vor urma exemplul. Succesul ofertei Unicredit Tiriac Bank demonstreza inca o data ca in piata exista atat bani cat si interes din partea investitorilor pentru emisiuni noi," a declarat Lucian Anghel, presedinte BVB.

Aceasta este cea de a 16-a emisiune de obligatiuni corporative care are loc la Bursa de Valori Bucuresti. In prezent, la BVB, in sectorul Titluri de credit - Categoria obligatiuni corporative se mai tranzactioneaza obligatiunile emise de European Bank for Reconstruction and Development in 2009, de Banca Europeana pentru Investitii in 2007 si de GDF Suez Energy Romania in 2012.

Principalele caracteristici ale obligatiunilor emise de UNICREDIT TIRIAC BANK sunt:

Simbol: UCT18

Numar: 55.000

Valoare nominala: 10.000 lei

Valoarea totala a emisiunii: 550.000.000 RON

Rata dobanzii : 6,35%

Plata dobanzii: semestrial

Data maturitatii: 15.06.2018