Aparatul proriu al Finantelor se va reduce cu 191 de posturi (proiect)

de DP     HotNews.ro
Vineri, 19 iulie 2013, 11:36 Economie | Finanţe & Bănci

 documente
(19 Iul 2013) PDF, 153KB
(19 Iul 2013) PDF, 57KB
Aparatul propriu al Ministerului de Finante se va reduce  cu 138 de posturi vacante si cu alte 53 de posturi ocupate, se arata intr-un proiect al Ministerului condus de liberalul Chitoiu. "Reducerea totala a numarului de posturi ocupate si vacante este de 191 de posturi, ceea ce reprezinta 12% din numarul total de posturi aprobat pentru aparatul propriu al Ministerului Finantelor Publice" se mai arata in document. Vezi in atasament Nota de Fundamentare si Proiectul integral.

Potrivit intentiilor premierului, planul prevede disponibilizari in zece ministere prin eliminarea in total a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a 4% din numarul de angajati, vor fi desfiintate posturile vacante din administratia centrala si locala, nu si de la cabinetul demnitarilor, si va fi redus numarul functiilor de conducere la 12%.

Scaderea numarului functiilor de conducerela maximum 12% va fi raportata la numarul total al posturilor din respectiva institutie publica centrala sau locala.

"Vor fi desfiintate posturile vacante pastrate, in general, pentru functiile de conducere, care aveau nevoie sa aiba in spate un numar de posturi chiar si vacante. Eficientizarea aparatului administrativ este un prim pas, vor urma si altele", a spus premierul Ponta, in sedinta de guvern.

Pentru constituirea unui birou se va considera ca este necesar un numar de minimum 5 posturi de executie, pentru constituirea unui serviciu - de minimum 7 posturi de executie, pentru constituirea unei directii - de minimum 15 posturi de executie, iar pentru constituirea unei directii generale - de minimum 25 de posturi de executie, schemele actuale de organizare urmand sa fie modificate in acest sens in cel mult o luna la nivel central si local.

Prin reorganizarea aparatului administrativ, Executivul estimeaza o economie la bugetul de stat de 45 milioane lei in acest an si 108 milioane lei in fiecare dintre urmatorii patru ani.


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

1090 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri