Isarescu: Colegii mei bancherii- unii chiar in aceasta sala- accepta ca garantii de la vinaria mea doar cisternele. Nu si vinul imbuteliat care cica dispare. I-am si intrebat: credeti ca fug cu vinul?
Stiti ca sursa mea principala de formatie, de jos, de la baza o constituie o vinarie mica. I-am si intrebat pe bancheri: "Pai, ce faceti cu ele, la o adica?" Deci produsul circulant, vinul imbuteliat, nu-l iau, zic ca dispare. Pai foarte bine, eu am incredere ca tin banii la voi dar voi chiar nu aveti deloc o bruma de incredere ca nu ma apuc sa vand vinuri fara sa fug cu el? Asa s-a intamplat nu stiu unde cu niste ulei, mi-a povestit un domn presedinte, si nu mai poate sa ia produsul finit', a spus Isarescu.
"Ce face banca cu cisternele? Le taie, le scoate precum cu furnalele Bancorexului de la sfarsitul anilor '90? Daca il intrebi pe cel de jos, nu pe cel de sus, adica nu pe presedinte, pe director, zice normele Bancii Nationale. Ma duc la domnul Cinteza (Nicolae Cinteza - seful Directiei de Supraveghere din BNR n.r.) si intreb daca au facut astfel de norme. Nu domnule, ei si le fac, noi doar le validam. Asa se invarte problema si la mijloc nu este decat o lipsa de incredere. Capitalul firmei la care sunt si eu actionar este de vreo doua ori mai mare decat maximul creditului circulant pe care pot sa il iau, considerand ca acel capital nu conteaza. Cisternele sunt cea mai putin importanta parte din unitatea de productie, nu pamantul, chiar daca via este noua, nici capacitate productiva, nici cash flow, nici business, numai o garantie reala relativ dubioasa', a precizat seful BNR.
Societatea prin care guvernatorul Bancii Centrale, Mugur Isarescu, produce si comercializeaza vin sub brandul Casa Isarescu, a inregistrat si anul trecut profit. Firma Mar SRL din Dragasani, judetul Valcea, a realizat anul trecut o cifra de afaceri 603.700 de euro, in crestere fata de 2011, cand cifra de afaceri a fost de 496.000 de euro.
In ceea ce priveste profitul, si acesta a crescut cu 14%, de la 89.000 de euro in 2011, la 106.000 de euro in 2012. Numarul angajatilor a fost de 14 anul trecut, fata de 12 in 2011, arata datele disponibile la Ministerul Finantelor.
Firma detinuta de Mugur Isarescu a atras anul trecut fonduri europene prin Programul Operational regional la nivelul Regiunii Sud-VEst Oltenia pentru transformarea unei cladiri existente in pensiune. Valoarea intregului proiect este de peste 330.000 de euro, iar firma a solicitat finantare de aproape 200.000 de euro. Pensiunea urma sa fie deschisa la inceputul acestei veri.
Tot la Dragasani, acolo unde sunt exploatate 40 de hectare de vita de vie, firma detine un magazin de desfacere, iar recent a fost anuntata reteaua de magazine si hoteluri de unde se pot achizitiona vinurile sub marca Casa Isarescu.
Podgoria Guvernatorului se afla la Dragasani, in orasul sau natal, iar de pe poarta podgoriei ies soiurile Feteasca Regala, Cramposie selectionata si Sauvignon Blanc.

VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Orban: Cine atacă premierul trebuie să plece acasă /Cîțu: Le aduc aminte colegilor din coaliție că au de făcut o nominalizare pentru Ministerul Sănătății
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
Greu cu deontologia profesionala, Domnule Isarescu.
"Eu", si "Eu123" prostesc lumea ca Isarescu ia credit..
In curand ne va spune si cum a fost vremea ieri.
Dl Isarescu trebuie sa vorbeasca mai putin (chiar deloc daca se poate) si sa-si faca treaba asa cum e normal sa o faca un Guvernator de Banca Centrala in 2013.
Dl Isarescu sa ne lase cu pildele si sa controleze si reglementeze institutiile de credit.
Am patit asta cu 2 banci, una mare si una mica.
Mi-am explicat atunci ca, multe credite se dadeau pe "telefoane", altele pe ceva comisioane. Explozia creditarii a facut ca numarul angajatilor priceputi pe domeniul asta sa nu poata tine pasul cu numarul de cereri/dosare de creditare.
Ascunderea in spatele normelor BNR a foloseau ori de cite ori bateau cimpii si le atrageam atentia! Mortal!
Nu pot si nici nu vreau sa cred ca acum in 2013 se aplica aceeasi prezumtie de banditism ca in anii '50. Dar iata ca realitatea ma contrazice ...
Banca (banditul #1) ştie exact ce i se poate întâmpla când dă credit banditului #2, chiar dacă banditul #2 e de fapt cinstit. Dar banca (banditul #1) nu poate înţelege că pe lumea asta există oameni cinstiţi şi atunci îşi ia măsuri ridicole de precauţie, fiindcă deh, mentalitatea de bandit aşa este.
Ceea ce este mai grav este ca este o lipsa de apreciere corecta a creditarii si modului in care se poate garanta - cam aici este buba mare....
Baietii si fetele din banci cred ca niciodata nu au incercat sa isi ia pentru ei sau pentru afacerea lor un credit fara sa apeleze la practicile curente din RO.
Daca ar vedea maldarul de documente, daca ar aprecia costurile asociete unei analize si mai ales timpul petrecut pentru obtinerea creditului ar spune ei singuri, cu gurita lor: "PA BAncuta mea iubita!!! Vreau altceva!"
Si succes cu produsele, ca numa' Reserva e in top ! ;) Cu garantiile gasiti Dvs. Maru' potrivit !
Dar realitatea profunda este alta, dupa parerea mea., Domnul Isarescu iese foarte des in fata in ultima vreme. Incearca un discurs populist, demn de un politician de stanga. Adica, vezi tu opinca, nici macar eu nu pot lua credite cand vreau pentru ca, nu-i asa, eu nu fortez bancile, desi sunt ditamai guvernatorul. Eu SUNT CINSTIT, demn de cel mai cinstit Guvern de dupa Revolutie.
Haida de. Uite o OUG publicata de mine personal in Monitorul Oficial. Cine te crede pe mata ca vorbesti cu aia micii de la ghiseu este prost si trebuie sa-si piarda dreptul de vot pe vecie. Amin.
Poate se mai schimba ceva! Mult succes in ziceri domnului Isarescu!