Gigantul bancar Deutsche Bank, fost pretendent la privatizarea BCR in 2005, este de cateva luni in cautarea unui sediu de birouri in Bucuresti, pentru deschiderea unui centru de servicii de suport si procesare pentru diferite subsidiare ale grupului cu anvergura globala. Perfectarea unei tranzactii este asteptata in perioada imediat urmatoare, potrivit unor informatii de pe piata imobiliara, bancara si de HR, citate de Mediafax.

"Chiar daca nu este vorba - cel putin deocamdata - despre extinderea ofertei de servicii bancare a Deutsche Bank pentru piata locala, proiectul de outsourcing al puternicei banci germane reprezinta un adevarat eveniment si marcheaza transformarea Romaniei intr-un hub de back office, servicii de callcenter si procesare de carduri pentru mari grupuri bancare europene", potrivit Zf.

Deutsche Bank, a carei divizie de investment banking este unul dintre managerii preferati ai Ministerului Finantelor la emisiunile de obligatiuni realizate pe pietele externe, a tatonat inainte de criza mai multe variante de dezvoltare a prezentei locale, insa planurile au devenit tot mai greu de sustinut in fata actionarilor pe fondul deteriorarii dramatice a mediului financiar-bancar international.

Germanii au ramas astfel si in prezent la nivelul unui birou de reprezentare la Bucuresti, situat intr-o cladire de pe strada Andrei Muresanu, in apropierea Pietei Dorobanti, desi bancile germane au fost curtate cu fiecare ocazie de autoritatile romane sa faca mai mult business in Romania, dar fara succes pana acum.

Anul acesta Deutsche Bank s-a hotarat sa faca totusi un pas mare venind pe piata de birouri a Bucurestiului cu doua cereri: una pentru un sediu central nou, cu o suprafata de aproximativ 500 de metri patrati, si o alta pentru un spatiu de 5.000 - 6.000 de metri patrati, cu posibilitate de extindere intr-un al doilea pas la 10.000 de metri patrati.

In prima faza proiectul ar presupune un efectiv de pana la 600 de oameni, germanii contactand in acest sens firme de recrutare. Mai intai la nivelul noului centru ar urma sa fie dezvoltate capabilitati informatice, pentru ca apoi sa fie transferata asigurarea unor facilitati mai complexe de back office pentru grupul german.