Banca franceza Natixis intentioneaza sa renunte la pana la 700 de angajati printr-o schema de disponibilizari voluntare care ar urma sa fie negociata cu sindicatele in luna septembrie, potrivit unor surse sindicale citate de Journal de Dimanche in editia electronica, anunta Mediafax. "Mai multe departamente vor fi restructurate. Planul de concedieri va fi stabilit pana la sfarsitul anului", a precizat sursa citata.

Natixis va incuraja unii angajati sa intre in schema de retragere voluntara sau sa accepte locuri de munca la alte companii, potrivit Journal de Dimanche.

Negocierile cu sindicatele au inceput in luna iunie, banca avand ca tinta prezentarea unei noi strategii in noiembrie.

Grupul bancar are 20.000 de angajati la nivel mondial, din care 12.000 in Franta.

Profitul Natixis a crescut in primul trimestru cu 18%, la 337 milioane euro.

Bancile trec printr-o perioada de reasezare, pe fondul crizei datoriilor de stat din zona euro si costurilor suplimentare presupuse de noile reglementari, mai stricte, privind adecvarea nivelului rezervelor de capital si lichiditati la riscurile asumate.

Somajul in Franta este la un nivel record de la adoptarea euro, de peste 10%, iar concedierile au fost in ultimii ani unul dintre cele mai sensibile subiecte, guvernul francez incercand in mai multe cazuri sa determine companiile sa renunte la planuri care presupun pierderea de locuri de munca.