Leul se tranzactiona luni in jurul orei 11 la un nivel de 4,426/eur, potrivit platformei Bloomberg, dupa ce in finalul saptamanii trecute incheiase la acelasi nivel. "In lipsa publicarii unor date importante la nivel global, leul probabil va continua sa se aprecieze lent astazi, urmand tendinta vizibila la nivelul burselor asiatice" , se arata intr-un raport remis luni de catre ING clientilor corporate.

Potrivit aceluiasi document, ratele pe termen foarte scurt au fost tranzactionate la 1,6/1,8%, foarte aproape de nivelul ratei de dobanda a facilitatii de depozit, curba randamentelor implicite ale swap-urilor valutare fiind relativ calma. Recenta tensiune usoara ce a fost vizibila la nivelul segmentului 6M-1Y a fost de asemenea temperata.

Ne asteptam la un randament maxim aproape de 4,35% in cadrul licitatiei de astazi in care sunt oferite titluri cu scadenta de trei ani in valoare de 0,3 miliarde de lei. Acest nivel este cel la care formatorii de piata erau pregatiti sa cumpere instrumentul respectiv in sedinta de vineri