Productia industriala a crescut cu 0,3% in zona euro si cu 0,4% in Uniunea Europeana, in luna iunie 2013, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cea mai mare crestere din randul statelor membre UE fiind inregistrata in Romania (9,6%), arata datele publicate marti de Oficiul European de Statistica (Eurostat), conform Agerpres. De asemenea, in luna iunie 2013 comparativ cu mai 2013, Romania a inregistrat a doua mare crestere a productiei industriale din UE (5,7%), fiind devansata doar de Irlanda (8,7%).

Potrivit Eurostat, in luna iunie 2013 comparativ cu luna precedenta productia industriala a crescut cu 0,7% in zona euro si cu 0,9% in Uniunea Europeana.

Cresterea productiei industriale in luna iunie vine dupa ce in luna mai Romania a avut a doua mare scadere a productiei industriale din UE (minus 9,1%).

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS), productia industriala din primul semestru al acestui an a crescut cu 6% comparativ cu perioada similara din 2012, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. Cresterea a fost sustinuta de industria prelucratoare (+7,5%) si de cea extractiva (+6,2%).

In luna iunie 2013, productia industriala a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 0,7%, respectiv cu 5,7%. Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a crescut cu 5,0% ca serie bruta, respectiv cu 7,6% ca serie ajustata