Mirel Palada, doctor in sociologie si cadru didactic la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti, este noul consilier de stat pe probleme de strategii guvernamentale, conform unei postari a premierului Victor Ponta pe un site de socializare, citat de Agerpres.

Mirel PaladaFoto: Hotnews

"Ne bucuram sa-l avem alaturi de noi, incepand de azi (miercuri - n.r.), pe Mirel Palada, care ne va ajuta in zona strategiilor guvernamentale", a scris primul-ministru.

Mirel Palada, cu experienta de peste zece ani in domeniul cercetarii de piata, a fost director executiv si membru fondator al Companiei de Cercetare Sociologica si Branding, in care a fost asociat cu Camelia Voiculescu. In iunie 2013 a parasit compania.

El a declarat in iunie ca renunta sa mai faca parte din conducerea acestui prestigios institut care s-a impus "prin sondaje decente, suficient de exacte", in comparatie cu alte institute de sondare. Palada a postat pe Facebook o declaratie care arata ca face demersuri pentru a gasi caile juridice de a nu mai fi nici simplu actionar la CCSB, in conditiile in care fostul sau asociat, Mihai Motoc, pornind de la niste rafuieli cu Dan Voiculescu, deterioreaza grav reputatia acestei institutii care si-a dobandit experienta si prestigiu stiintific.

Motoc detinea la acea data 18%, alaturi de Camelia Voiculescu-67% si Mirel Palada-15%

Miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, premierul a precizat ca Mirel Palada ar putea sustine alaturi de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, o conferinta de presa pe tema efectelor concrete ale reducerii TVA la paine.

Mirel Palada este de asemenea un blogger consacrat, administrand site-ul Turambar.