UniCredit Tiriac Bank si RBS Romania au anuntat marti finalizarea transferului business-ului de retail si Royal Preferred Banking al RBS de catre UniCredit Tiriac Bank S.A. si UniCredit Consumer Financing IFN S.A. Procesul de transfer initiat in 5 august s-a definitivat in data de 16 septembrie. Acesta a implicat migrarea tehnica a produselor si conturilor clientilor in sistemul UniCredit, precum si transferul juridic si tehnic al clientilor, cat si al angajatilor asociati business-ului de retail.

"Ne bucuram ca am finalizat cu succes acest proces complex, in cadrul caruia toate partile

implicate au colaborat in scopul unui transfer cat mai usor al clientilor de la RBS Romania catre UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing. Ne vom stradui, la fel ca pana acum, sa fim un partener cu care se lucreaza usor si sa asiguram tuturor clientilor acces la beneficii reale, la produse si servicii care sa raspunda nevoilor lor, prin intermediul amplei retele teritoriale de sucursale pe care o avem si al unui Call Center performant. Vom continua strategia de crestere pe zona de Retail, dar si pe cea de Corporate, urmand sa ne mentinem abordarea de banca europeana de top pe piata romaneasca" a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank si Country Chairman al grupului UniCredit in Romania.

"Acesta este un moment important pentru noi, deoarece marcheaza finalizarea repozitionarii

noastre strategice, in timp ce fostii nostri clienti de retail si Royal Preferred Banking vor putea sa beneficieze de produsele si serviciile UniCredit. RBS Romania se va concentra exclusiv pe segmentul tinta de companii locale si internationale si clienti institutionali prin oferirea de produse de calitate de tranzactii bancare si piete financiare" a declarat Henk Paardekooper, CEO RBS Romania.

Odata transferati, clientii vor fi deserviti exclusiv de reteaua UniCredit si vor beneficia de oferta de produse si servicii de retail a UniCredit Tiriac Bank, respectiv a UniCredit Consumer Financing.