Consiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR) a facut schimbari in structura si componenta conducerii executive, Jonathan Locke fiind numit in functia de Vicepresedinte responsabil pentru Managementul Riscului, sub rezerva aprobarii Bancii Nationale a Romaniei, a anuntat marti conducerea institutiei.

Pe scurt:

  •  Jonathan Locke este noul Vicepresedinte responsabil pentru Managementul Riscurilor, sub rezerva aprobarii BNR.
  • Michael Beitz, actualul Vicepresedinte Risc, preia managementul liniei de afaceri Remediere, Restructurare si Recuperare.
  • Liniile de afaceri Clienti Corporativi si Piete de Capital sunt consolidate sub conducerea Vicepresedintelui Sergiu Manea.

Locke a lucrat atat ca si consultant cat si ca angajat in cadrul unor institutii financiare din Marea Britanie, Europa Centrala si de Sud Est si Rusia. In ultimii 10 ani, a ocupat functii de management si de guvernanta a riscurilor in cadrul retelei internationale a bancii Intesa SanPaolo in Slovacia, Croatia si Ungaria.

Michael Beitz va avea ca responsabilitate exclusiva managementul liniei de afaceri Remediere, Restructurare si Recuperare. BCR valorifica in continuare expertiza si abilitatile dlui. Beitz pentru a-si atinge obiectivele de imbunatatire a calitatii activelor, aceasta dimensiune reprezentand cheia revenirii Grupului BCR la profitabilitate si crestere sustenabila.

Activitatile liniilor de afaceri Clienti Corporativi si Piete de Capital vor fi consolidate sub conducerea lui Manea, in prezent Vicepresedinte la Trezorerie, Piete de Capital si Clienti Corporativi Mari. Manea va prelua responsabilitatea pentru toate entitatile liniei de business Clienti corporativi si ale francizei corporate a BCR in Romania. Schoiswohl, in prezent Vicepresedinte Corporate, va prelua un rol nou in cadrul Erste Group Holding.