SSIF Broker SA analizeaza posibilitatea fuzionarii cu BT Securities

de DP     HotNews.ro
Miercuri, 9 octombrie 2013, 11:30 Economie | Finanţe & Bănci

Consiliul de Administratie al SSIF Broker SA analizeaza in prezent posibilitatea realizarii unei fuziuni cu societatea de servicii financiare BT Securities SA, din Cluj Napoca, membra a Grupului Financiar Banca Transilvania, se arata intr-un comunicat transmis Bursei de Valori miercuri dimineata. "Considerentele care stau la baza analizei demarate de catre Consiliul de Administratie al SSIF Broker SA tin in primul rand de cresterea cotei de piata pentru societatea rezultata", se arata in document. Din analizele preliminare efectuate, societatea nou creata ar ocupa prima pozitie intre societatile de brokeraj din Romania, din punctul de vedere al activelor proprii si s-ar situa intre primele trei societati ca si cota de piata, ajungand cumulat pe primele 9 luni ale anului 2013 la o cota de piata de 15,28%.

 Cresterea cotei de piata genereaza perspective de dezvoltare legate de structura de produse, clientii carora li se adreseaza societatea rezultata, pietele pe care poate opera, nivelul comisioanelor pe care le poate negocia si reducerea riscului de fluctuatie de numerar prin diversificare.

Un alt considerent care a stat la baza analizei Consiliului de Administratie al SSIF Broker SA cu privire la o potentiala operatiune de fuziune este cresterea rentabilitatii celor doua societati implicate prin derularea unui volum mai mare de operatiuni cu structura de cheltuieli fixe necesara ( economia de scala).

Realizarea acestei fuziuni, ar crea premisele unei cresteri de bussines semnificative pe viitor, societatea rezultata fiind beneficiara expertizei si suportului Grupului Financiar Banca Transilvania.

Orice decizie cu privire la potentialul proces de fuziune va fi comunicata publicului, Autoritatii de Supraveghere Financiara, precum si Bursei de Valori Bucuresti, conform reglementarilor in vigoare.


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

576 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri