Presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim, a avertizat ca Statele Unite al Americii mai are cateva zile pana la un moment foarte periculos, din cauza crizei de indatorare a guvernului american, scrie BBC News.

El a indemnat politicienii americani sa ajunga la un acord cu privire la ridicarea plafonului de indatorare pana la termenul limita care este marti.

Trezoreria americana va incepe sa ramana fara fonduri, daca nu se ajunge la acordul pentru imprumuturi de pe pietele financiare.

"Pe masura ce ne apropiem de termenul limita, creste impactul asupra lumii in curs de dezvoltare. Lipsa de actiune ar putea duce la cresterea dobanzilor, scaderea increderii, si incetinirea cresterii economice", a spus Kim la intalnirea anuala a Bancii Mondiale de la Washington.

"Daca se va ajunge la asta, va fi un moment dezastruos pentru lumea in curs de dezvoltare, ceea ce va afecta puternic si economiile dezvoltate", a adaugat el.

Sambata, republicanii si democratii nu au reusit sa ajunga la un acord, insa un democrat a precizat ca se doreste ca acest lucru sa se intample pana la deschiderea pietelor de luni.