Esecul privatizarii CFR Marfa va afecta reputatia tarii noastre in comunitatea investitorilor, este de parere Guillermo Tolosa, reprezentantul rezidential al FMI pentru Romania si Bulgaria. Oficialul a declarat pentru Bursa.ro: "Ultimele noutati (n.r. referitoare la privatizarea CFR Marfa) reprezinta un regres foarte dezamagitor in acest proces. Este inca devreme sa tragem concluzii definitive (n.r. referitoare la cine si unde a gresit in derularea acestei proceduri). O analiza atenta trebuie sa se desfasoare astfel incat lectiile sa fie invatate pentru actiunile viitoare. Acest regres va afecta perspectivele unei imbunatatiri rapide in sector si, in sens mai larg, reputatia Romaniei in comunitatea investitorilor".

Potrivit Bursa.ro, Guillermo Tolosa a mai declarat ca FMI va sprijini angajamentul autoritatilor noastre luat in vederea indeplinirii obiectivului de privatizare a companiei CFR Marfa.

"Potrivit domnului Tolosa, reprezentantii FMI vor discuta prompt cu guvernantii nostri masurile concrete care urmeaza sa fie adoptate de Executivul roman in ceea ce priveste procesul de vanzare a operatorului de transport feroviar de marfa", mai scrie ziarul de business.

Citeste articolul integral din Bursa.ro.