VIDEO Depozitele din bancile romanesti au scazut cu aproape 1,4 miliarde lei in primele 9 luni

de DP     HotNews.ro
Luni, 4 noiembrie 2013, 14:55 Economie | Finanţe & Bănci

 documente
(04 Nov 2013) PDF, 573KB
La sfarsitul celui de-al treilea trimestru al anului 2013, valoarea totala a depozitelor din bancile romanesti a scazut cu aproape 1,4 miliarde lei, ajungand la 303,5 miliarde lei. Scaderi au  fost inregistrate atat la depozitele in lei, cat si la cele in valuta. In ceea ce priveste cele doua mari categorii de deponenti - persoane fizice si persoane juridice-  valorile totale ale depozitelor acestora au avut evolutii opuse, depozitele populatiei inregistrand o variatie trimestriala pozitiva, in timp ce depozitele persoanelor juridice au avut o dinamica negativa, se arata intr-o nota remisa HotNews luni la pranz.Citeste in atasament documentul integral

  • La 30 septembrie 2013, valoarea totala a depozitelor la institutiile de credit din Romania s-a situat cu 16,4 miliarde lei sub cea inregistrata in aceeasi perioada a anului precedent, declinul anual fiind de 5,1% (variatie anuala de -6,9% in termeni reali).

  • Depozitele in lei totalizau, la sfarsitul trimestrului III 2013, 155,3 miliarde lei (variatie trimestriala de -0,4% in termeni nominali), detinand o pondere de 51,2% in totalul depozitelor din sistemul bancar din Romania. Declinul depozitelor in lei inregistrat in trimestrul III 2013 a fost determinat in principal de dinamica negativa a valorii depozitelor in lei ale persoanelor juridice, scaderea cu 0,9 miliarde lei neputand fi compensata de cresterea cu 0,3 miliarde lei a depozitelor in lei ale persoanelor fizice.
  • La 30 septembrie 2013, depozitele in valuta insumau 148,2 echivalent miliarde lei, cu 0,5% sub nivelul de la sfarsitul trimestrului anterior Depozitele la sucursalele din Romania ale institutiilor de credit straine reprezentau, la 30 septembrie 2013, 9,1% din valoarea totala a depozitelor din sistemul bancar din Romania. In termeni absoluti, pe total sistem bancar se remarca scaderea trimestriala a valorii depozitelor persoanelor juridice cu peste triplul valorii cu care s-au majorat depozitelele populatiei.

  • La 30 septembrie 2013, persoanele rezidente detineau 73,4% din valoarea totala a depozitelor in sistemul bancar, respectiv 222,8 miliarde lei (variatie trimestriala de +0,7%).
  • Depozitele persoanelor nerezidente din sistemul bancar totalizau, la sfarsitul trimestrului III 2013, 80,7 miliarde lei, mentinand traiectoria descrescatoare din trimestrul anterior (variatie trimestriala de -3,5% in termeni nominali). Similar trimestrului precedent, cea mai mare influenta asupra scaderii valorii depozitelor persoanelor nerezidente au avut-o retragerile depozitelor in lei efectuate de catre acestea (scadere cu 2,3 miliarde lei).


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation / Fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana: Eu nu vin la serviciu, eu vin in propriul meu atelier, in care imi exprim ideile. Ceea ce misca industria asta sunt ideile, nicidecum cifrele

David Sandu s-a ocupat de designul de bijuterii de cand era copil si a invatat pe cont propriu tot ceea ce stie. Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a aparut drept consecinta a acestei pasiuni. David face parte dintr-o industrie creativa emergenta, insa atat el, cat si cei care au trecut in ultimii 7 ani pe la bancurile de lucru ale scolii sale se vad adesea nevoiti sa spuna ca fac alte lucruri, pentru ca activitatea lor nu exista intr-un cadru legal.

769 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă