Grupul bancar polonez Getin Holding a anuntat, luni, achizitionarea Romanian International Bank (RIB) pentru a se extinde in regiune, valoarea tranzactiei nefiind data publicitatii, transmite Reuters, citat de Agerpres. Getin Holding, controlata de afaceristul polonez Leszek Czarnecki, a informat ca preluarea bancii romanesti este conditionata de obtinerea aprobarii autoritatilor de supraveghere din Romania.

Valoarea activelor RIB se ridica la aproximativ 436 milioane de lei (132 milioane de dolari) si are 34 de sucursale care deservesc 80.000 de clienti, in special persoane fizice si intreprinderi mici si mijlocii.

Luna trecuta, Getin a achizitionat Belarusian Bank for Small Business, pentru 4,9 milioane de euro (6,6 milioane de dolari).

Dupa izbucnirea crizei financiare, o parte din bancile straine s-au retras de pe piata poloneza, astfel ca banca austriaca Raiffeisen Bank International AG a preluat Polbank, divizia din Polonia a grupului elen Eurobank EFG, iar banca poloneza Getin a preluat mai multe unitati ale bancilor straine. Analistii se asteapta ca fenomenul de consolidare sa continue, astfel ca in urmatoarele 12 ¬ 18 luni este posibil sa aiba loc una sau doua tranzactii care sa implice banci de talie medie.