Daca maine ar castiga 10.000 de euro la loto, cele mai mari dorinte pe care si le-ar realiza romanii ar fi sa-si cumpere o casa sau sa faca amenajari in locuinta pe care o detin (51%), sa-si plateasca mai intai datoriile pe care le au (43%), sa investeasca intr-o afacere personala (34%), sa calatoreasca in strainatate (30%). Pe locul cinci se afla dorinta de a-i pastra pentru zile negre (26%). Sondajul a fost efectuat in perioada 5-12 noiembrie, pe un numar de 6.500 de respondenti.(vezi atasamentele)

Astfel, mai bine de o treime dintre romani isi doresc cel mai mult sa iasa din datorii, pentru ca asa ar avea parte de mai multa liniste, arata rezultatele sondajului online "Dorintele romanilor", realizat de Kruk Romania, companie aflata in topul piatei managementului creantelor.

Odata scapati de datorii, primul lucru pe care l-ar face cei mai multi dintre romanii chestionati ar fi sa investeasca intr-o casa sau o masina (27%), in timp ce 16% ar dori sa se plimbe prin lume.

Mai bine de jumatate din respondenti (52%) declara ca ar face un credit pentru a-si achizitiona o casa sau o masina, in timp ce aproape un sfert (23%) spun ca s-ar imprumuta la banca pentru o afacere proprie.

Un roman din trei considera ca poate sa-si realizeze dorintele chiar si atunci cand are datorii, daca in paralel are un plan rezonabil de plata a acestora. Cea mai mare parte a respondentilor la sondaj (peste 61%) sustin insa ca nu ar reusi sa faca acest lucru, fie deoarece datoriile reprezinta un stres pentru ei si s-ar concentra asupra platii acestora (peste 37%), fie din cauza ca pur si simplu nu ar mai avea banii necesari (24%).