Guvernul a publicat vineri dupa amiaza Ordonanta prin care majoreaza semnificativ impozitarea aplicata contribuabililor: urca accizele, impune impozitul pe constructii, cresc redeventele si se reformuleaza notiunea de microintreprindere

de Dan Popa     HotNews.ro
Luni, 18 noiembrie 2013, 8:35 Economie | Finanţe & Bănci


E oficial. Guvernul a publicat vineri dupa amiaza in Monitorul Oficial Ordonanta prin care se aduc  de  anul viitor modificari foarte importante activitatii financiar- contabile si impozitelor datorate de romani. Schimbarile intra in vigoare de la 1 ianuarie 2014, acestea majorand semnificativ impozitarea aplicata contribuabililor. Documentul modifica si procedura TVA aferenta contribuabililor declarati inactivi, impozitul pe dividende si perioada fiscala la impozitul pe profit, cand contribuabilii opteaza pentru un alt exercitiu financiar decat anul calendaristic.  In plus, se reglementeaza impozitul pe constructii, se majoreaza redeventele miniere si se refomuleaza notiunea de microintreprindere.

Ce spune in esenta, Ordonanta?

Sa le luam pe rand:

Cu privire la accize:
 • Este fara indoiala cea mai mare majorare dintre impozitele aflate in sfera ordonantei.
 • Pentru benzina cu plumb, acciza se majoreaza la 637,91 euro / tona, de la 547 euro / tona. Procent majorare = 16,6%.
 • Acciza la benzina fara plumb se majoreaza la 557,91 euro / tona de la 467 euro / tona. Procent majorare = 19,4%.
 • Pentru motorina, acciza se majoreaza la 473,85 euro / tona de la 391 euro / tona. Procent majorare = 21,2%.
 • Nu este aceasta singura majorare pentru accize, toate celelalte accize aplicate la alte produse se vor majora, datorita schimbarii modului de calcul a cursului de schimb.
 • Accizele se calculeaza la cursul de schimb din prima zi a lunii Octombrie din anul  anterior anului precedent, publicat in Jurnalul Oficial al Comunitatii Europene.

 • Noutatea este ca daca acest curs este mai mic in anul curent decat cel existent in anul anterior, atunci acesta din urma se actualizeaza cu rata inflatiei, calculata la luna septembrie.
 • Pentru anul 2014, ordonanta a stabilit un indice de crestere a preturilor de 104,77%, calculat la luna septembrie 2013 fata de septembrie 2012.
 • Ce curs de schimb este valabil pentru accize in anul 2014?  In anul 2013 cursul de schimb pentru accize este de 4,5223 lei/Eur.  In anul 2014, cursul de schimb este 4,5223 (curs octombrie 2012) x 104,77% (indice inflaţie 2013) = 4,7380 lei/Eur.
Tot de anul viitor, companiile vor plati un  nou impozit pe constructii, de 1,5%.

La ce se aplica acest impozit?
 • Impozitul se aplica la toate constructiile regasite in grupa 1 din catalogul mijloacelor fixe, aprobat prin HG nr. 2139/2004 cu modificari ulterioare.
 • Observam ca se datoreaza acest impozit pentru toate constructiile, fie ca sunt speciale, fie ca sunt soproane, betoane sau alte constructii.
 • Foarte important: impozitul nu se datoreaza pentru aceleasi constructii pentru care se datoreaza deja impozit la bugetul local, conform prevederilor existente.
 • Procentul este de 1,5% din valoarea contabila bruta a constructiilor.
Cand se achita acest impozit?
 • Impozitul pe constructii se achita in doua rate egale, in datele de 25 mai si respectiv 25 septembrie.
 • Acest impozit se datoreaza bugetului de stat si este in administrarea ANAF.
 • Ordonanta stabileste ca in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare, sa se adopte prin ordin ANAF formularul declaratiei.
 • Nota: se recomanda totusi reevaluarea tuturor constuctiilor, pentru a se evita situatiile in care ar fi posibila majorarea impozitelor pentru activele nereevaluate in ultimii 3 ani, similar impozitului la taxele locale.
Cu privire la majorarea redeventelor miniere.

Redeventele prevazute la art. 45 din Legea minelor nr. 85/2003, sufera cresteri, dintre care amintim:
 • o cota procentuala de 5% din valoarea productiei miniere pentru carbuni, minereuri feroase, neferoase, de aluminiu si roci aluminifere, de metale nobile, radioactive, pamanturi rare si disperse, pietre pretioase si semipretioase, produse reziduale miniere, roci bituminoase, ape minerale terapeutice, ape termominerale, ape geotermale si gazele care le insotesc, gaze necombustibile, namoluri si turbe terapeutice;
 • o cota de 4% pentru carbuni;
 • o cota de 6% pentru metalele nobile. ( Probabil s-a stabilit redeventa pentru Rosia Montana).
 • In esenta, toate redeventele miniere s-au majorat cu 25%.
 • In termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a ordonantei, titularii licentelor/permiselor de exploatare impreuna cu autoritatile competente vor incheia acte aditionale la contractele existente, pentru stabilirea redeventelor conform noilor prevederi legislative.

Implicatiile fiscale ale Ordonantei publicate vineri de Guvern


a.    contribuabilii ce sunt declarati inactivi, nu beneficiaza de deducerea TVA pentru achizitiile destinate vanzarilor, pe perioada cat detin un cod invalid de TVA, chiar daca au obligatia colectarii TVA la livrarile de bunuri/prestarile de servicii.
 • La data la care societatea isi reactiveaza codul de TVA, societatea isi poate ajusta TVA in favoarea sa, pentru bunurile si serviciile neconsumate, aflate in patrimoniu la data reactivarii codului de TVA.
 •  Ordonanta enumera mai exact categoriile de bunuri si servicii pentru care societatea isi poate ajusta TVA in favoarea sa, respectiv:  stocuri si servicii neconsumate, constatate prin inventariere; active corporale fixe in curs de executie; bunuri de capital si alte bunuri decat cele de capital, pentru care nu expirat perioada de ajustare a TVA.
 • Ajustarea TVA se efectueaza in primul decont depus sau intr-un decont ulterior.
b.    pentru contribuabilii ce au optat pentru un exercitiu financiar contabil altul decat anul calendaristic, se poate opta ca si exercitiul fiscal ( anul fiscal) sa fie diferit de anul calenaristic.

c.    dividendele incasate de la o persoana juridica romana sau straina, sunt scutite de impozit pe profit in Romania, daca persoana juridica romana detine mai mult de 10% din capitalul social al platitorului de dividende, pentru o perioada neintrerupta de 1 an, si exista o conventie de evitare a dublei impuneri intre Romania si statul unde este rezident platitorul de dividend. Exista o prevedere similara si anterior, s-a redus termenul de deinere la perioada de 1 an.

d.    se extind veniturile neimpozabile la calculul impozitului pe profit, la veniturile din vanzari de titluri de participare detinute la o persoana juridica romana sau la o persoana juridica straina. Sunt scutite de impozit pe profit si veniturile din lichidarea unei persoane juridice romane sau straine.
 • Scutirea de aplica daca societatea din Romania detine mai mult de 10% din capitalul social al societatii care se lichideaza sau se vinde, pe o perioada neintrerupta de 1 an si exista conventie de evitare a dublei impuneri intre Romania si statul de rezidenta al societatii straine.
e.    cheltuielile cu sponsorizarea, mecenatul sau bursele private sunt cheltuieli nedeductibile la calculul impozitului pe profit.
 • Aceste sume reduc impozitului pe profit in procentul de 3 la mie din cifra de afaceri, fara a depasi 20% din impozitul pe profit datorat.
 • Noutatea consta in faptul ca daca nu sunt scazute aceste sume din impozitul pe profit in anul curent, acestea se pot reporta in urmatorii 7 ani consecutivi.
f.    dividendele platite unei alte persoane juridice romane sunt scutite de impozit pe dividend, cand beneficiarul dividendului detine minim 10% din capitalul social al platitorului de dividend, pe o perioada neintrerupta de 1 an, calculat la data platii dividendului.

g.    pensiile facultative in suma de pana la 400 euro / an, diminueaza baza de calcul a impozitului pe venitul din salarii, numai in locul unde contribuabilul are functia de baza.


Despre microintreprinderi.

 • se pastreaza plafonul anual de venituri impozabile in suma de 65.000 euro. O microintreprindere poate realiza venituri din consultanta si management in procent de pana la 20% din total venituri.
 • Daca o microintreprindere depaseste plafonul de venituri sau procentul de venituri din consultanta si management, in acest caz va plati impozit pe profit cumulat de la inceputul exercitiului financiar.
 • Veniturile neimpozabile de la microintreprinderi se extind si pentru: veniturile din diferente de curs valutar; valoarea reducerilor comerciale acordate ulterior facturarii.
 • Sunt supuse impozitului pe venitul microintreprinderii si urmatoarele: reduceri comerciale primite ulterior facturarii;  diferenta favorabila calculata in trimestrul al IV-lea intre veniturile din diferente de curs valutar si cheltuielile cu diferente de curs valutar.
Despre impozitul pe venitul realizat de nerezidenti in Romania.

Sunt scutite la impozitare in Romania:
a.    dividendele platite unei societati rezidente intr-un alt stat membru al Comunitatii, cand societatea din celalalt stat detine mai mult de 10% din capitalul social al societatii din Romania, pe o perioada neintrerupta de 1 an, calculata la data platii dividendului.
Scutirea se poate acorda daca ambele societati sunt platitoare de impozit pe profit. Ordonanta aduce ca noutate reducerea termenului de  detinere de la 2 ani la 1 an si obligatia societatii din Romania de a fi platitoare de impozit pe profit.

b.    sunt scutite la impozitare dobanzile si redeventele platite catre nerezidenti, conform cap. 4 din Titlul V din Codul fiscal. Acestea sunt redeventele si dobanzile platite la intreprinderi asociate.
 • Modificarea consta intr-o reformulare a prevederilor existente cu trimiterea la capitolul de intreprinderi asociate.
Despre TVA
 • Refacturarile de asigurari efectuate de societatile de leasing, respectiv sumele incasate in contul unui client sunt scutite de TVA.
 • Baza impozabila a TVA se reduce ca urmare a desfiintari contractului sau in cazul refuzurilor totale sau partiale privind cantitatea, calitatea ori pretul bunurilor livrate/serviciilor.
 • Se reduce, de asemeni, baza impozabila a TVA ca urmare a desfiintarii totale sau partiale a contractului, fie prin acordul scris al partilor, fie printr-un arbitraj, fie ca urmare a deciziei instantei judecatoresti.
 • Nu se ajusteaza TVA pentru bunurile furate, distruse sau pierdute, justificate in mod corespunzator. Pentru bunurile furate, actele doveditoare pot fi emise de organele judiciare.
 • Modificarea intervenita consta in faptul ca nu mai este necesara decizia instantei de judecata care sa ateste furtul.
 • Aceasta justificare pentru bunurile furate emisa de organul judiciar se aplica si pentru bunurile de capital.

Material realizat ciu sprijinul consultantului fiscal Adrian Benta.


Vezi aici toate modificarile fiscale din acest anCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

36191 vizualizari

 • +65 (71 voturi)    
  In traducere libera: (Luni, 18 noiembrie 2013, 9:02)

  AK-47 [utilizator]

  Ne-am dus dr*cului si ne indreptam spre sapa de lemn cu viteza luminii.
  Ce ne cere PSD-ul, este sa intretinem imensul aparat bugetar prin orice mijloace.

  O sa murim toti de foame, iar in final PSD isi va tine promisiunea de a avea liniste in tara, Chiar o liniste mormantala, as putea spune....
  • +49 (51 voturi)    
   Asa se falimenteaza o tara! (Luni, 18 noiembrie 2013, 10:28)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui AK-47

   Stand acasa si lasand ca numai 24% din electoratul roman (4,3 milioane de sustinatori ai USL) sa decida pentru alte trei sferturi se ajunge la dictatura!
   Stati acasa si socialismul cu fata umana a lui Ion Iliescu si perfectionat de Nastase si Ponta vor acapara Romania. USL devalizeaza tara zilnic, iar privatii sunt inglodati in taxe si impozite pentru a plati cresterile infime ale electoratului USL.
   Iesiti in strada si dati jos acest guvern de mafioti care va impune dictatura Parlamentului prin noua Constitutie, care prevede ca nimeni sa nu se mai lege de politicieni, de la Presedinte la CCR, de la DNA la ICCJ.
   • +11 (15 voturi)    
    taxa pe "sopron" :) (Luni, 18 noiembrie 2013, 11:32)

    popcorn monta [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    buna asta...
   • +16 (16 voturi)    
    Subscriu 100% (Luni, 18 noiembrie 2013, 14:34)

    Miscarea Focul Dacic [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Schimbarea destinului acestei tari sta in mainile noastre. Daca nu ne trezim va fi rau si foarte rau. Inconstienta majoritati bugetarilor si a pensionarilor, a asistatilor in general, ne va costa enorm daca nu iesim la vot sau in strada sa schimbam lucrurile in tara asta. Nu este vorba de schimbat un Guvern aici ci de schimbarea unui sistem extrem de...ticalosit.
    Schimbarea lucrurilor in bine depinde numai si numai de noi. Cititi articolul din link-ul de jos si...trageti concluzii. Eu le-am tras si nu voi ma sta in casa. In mod sigur.
    http://fundatiafoculsacru.ro/schimbarea/
    • +6 (6 voturi)    
     inconstienti... (Luni, 18 noiembrie 2013, 20:37)

     Delia13 [utilizator] i-a raspuns lui Miscarea Focul Dacic

     sint cei care nu au fost la vot! Bugetarii si alti asistati au fost si au votat dupa constiinta lor! Au votat prost, dar au facut-o!
    • +1 (1 vot)    
     in sfarsit..... (Marţi, 19 noiembrie 2013, 8:25)

     translativus [utilizator] i-a raspuns lui Miscarea Focul Dacic

     .....am inceput sa intelegem ca adevarata problema a societatii actuale este acest sistem politic perfid, bazat pe minciuna electorala si care serveste doar "alesilor", in total dispret pentru "alegatori" si ca singura solutie pentru a scapa de mega-escrocheria numita pompos "democratie parlamentara", este schimbarea din temelii a sistemului.

     Spun acest adevar de peste un an de zile si tot de atunci incerc o dezbatere asupra unui nou sistem politic bazat pe regulile stricte, verificabile si justitiabile ale contractului.
     Cine este cu adevarat interesat de schimbarea in bine a propriei vieti, poate participa la dezbatere pe Forum HN la "dezbateri pe termen lung" - "Sondaj: Schimbarea sistemului politic".
     Acolo putem dezbate si pune bazele unui nou sistem politic indreptat spre folosul si nu impotriva cetateanului.
     Va astept !
   • +6 (6 voturi)    
    Bravo! (Luni, 18 noiembrie 2013, 20:34)

    Delia13 [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    V-as fi dat zece de 10 daca puteam!!! In sfirsit un comentariu clar si cu efect! Sint plecata din tara si urmarind evenimentele din sint uimita de lipsa de reactie a populatiei... Uneori cind deschid si citesc Hotnews, am impresia ca in Ro totul e ok, fara probleme majore ... Trezitiva fratilor!
 • +52 (58 voturi)    
  .... (Luni, 18 noiembrie 2013, 9:08)

  vasile_r [utilizator]

  Cum era aia de o tipau toti prin 2012? Jos Tiranul?
 • +56 (60 voturi)    
  Astea DA masuri sociale! (Luni, 18 noiembrie 2013, 9:24)

  Johanis [utilizator]

  De fapt asa a procedat PSD-ul mereu cand a ajuns la putere. A marit impozitele si taxele. Si totul pt a sustine unn aparat bugetofag aproape inexistent in tarile civilizate. Daca 900.000 de bugetari au salariu maxim 1.500 lei, cum s-a publicat, inchipuiti-va cat au restul de 300.000. Cinci, zece, douazeci uneori chiar 50.000 EURO/luna. Si n-am gresit cand am scris EURO. Asta DA guvernare!
 • +51 (57 voturi)    
  Evident (Luni, 18 noiembrie 2013, 9:30)

  electron [utilizator]

  Basescu e de vina. Eu cred ca incalca constutia. Trebuie demis. nu se mai poate asa
  • -5 (13 voturi)    
   - (Luni, 18 noiembrie 2013, 14:06)

   IowaBalloonstripes [anonim] i-a raspuns lui electron

   Eu nu inteleg cat de inapoiat trebuie sa fii sa mai crezi ca Basescu este vinovat cand USL sunt la guvernare de mai bine de un an.
 • +22 (24 voturi)    
  Corectati! (Luni, 18 noiembrie 2013, 9:59)

  Boomper [utilizator]

  La primul paragraf despre microintreprinderi, trebuia sa scrieti 20% profit din venituri, nu venit din venituri...
 • +31 (43 voturi)    
  Proteste (Luni, 18 noiembrie 2013, 10:01)

  Pop Radu [utilizator]

  Bine ca facem proteste pentru toate nimicurile (maidanezi, gaze de sist, rosia montana..) si pentru ce ne arde direct la buzubar ne doare in...
  • -25 (33 voturi)    
   hehe (Luni, 18 noiembrie 2013, 11:00)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui Pop Radu

   N-ai dreptate. Mă uit pe geam și văd că șoferii deja au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva prețului prea mare la carburanți. Este plin de mașini, bară la bară.
   • +20 (24 voturi)    
    Intrebare (Luni, 18 noiembrie 2013, 11:30)

    Sani [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    Mazeto, tu ce varianta iti alegi?
    1. Ponta este OK
    2. Voiculescu este OK
    3. Antonescu este OK
    ...de Basescu nu te mai intreb....

    Nu de alta dar "marele proiect USL" devine o "mica cearta de interlopi"...tu pe care-l alegi?

    Apropo ataca si matale niste subiecte din punctul de vedere al USL....pardon..."MARELE PRIECT USL":
    Cateva propuneri:
    1. Cresterea accizelor la benzina
    2. Cresterea impozitelor
    3. Scaderea investitiilor
    4. Greva medicilor
    5. Greva din educatie
    6. Gazele de sist
    7. Rosia Montana
    8. Privatizarea Oltchim
    9. Privatizarea CFR marfa
    10. Neimpozitarea BOR...pardon, a credintei?!
    11. Acordul cu FMI-ul
    12. Regionalizarea
    13. Proiecte noi de autostrazi
    .....
    mama mama ce de succese USL!
    • +11 (13 voturi)    
     strici orzul pe gaste, Sani ! (Luni, 18 noiembrie 2013, 13:13)

     fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui Sani

     Dex (pentru mazeta) :
     "Jucător prost, neîndemânatic (la unele jocuri de noroc) ageamiu..."
     • +10 (12 voturi)    
      Aparent doar... (Luni, 18 noiembrie 2013, 13:39)

      Sani [utilizator] i-a raspuns lui fosta zoezoe

      ...ma adresez lui Mazeta & Co.
      Este ca o piesa de teatru care se adreseaza de fapt cititorilor.
      Cu acesti tipi in afara de Buna Ziua n-ai ce sa comunici.

      In fapt, cunosc genul acesta de oameni.
      Logica, argumentatia n-are nici o valoare.
      Ei traiesc cu un ego al lor, din alta dimensiune.
      A recunoaste o greseala facuta echivaleaza la acesti tipi cu sinuciderea.
      Probabil nici macar nu este platit pentru aberatiile pe care le scrie.

      In fapt, ce plictisitor ar fi sa nu fie si bolovani printre noi, nu-i asa?
      • 0 (0 voturi)    
       Cu conditia ca (Marţi, 19 noiembrie 2013, 22:10)

       ty [utilizator] i-a raspuns lui Sani

       acei bolnavi sa nu ne conduca.
   • 0 (0 voturi)    
    se putea sa lipsesti (Marţi, 19 noiembrie 2013, 8:12)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    si sa nu trantesti o ineptie?
    ai impresia ca in tara asta circula numai masini personale, ale persoanelor fizice?
  • -1 (9 voturi)    
   Nu e adevarat (Luni, 18 noiembrie 2013, 11:36)

   methalman [utilizator] i-a raspuns lui Pop Radu

   Protestele se fac pentru toate abuzurile comise de cei aflati la putere, inclus pentru deciziile lor din ultima vreme legate de majorarile de taxe si impozite. Cine care nu are urechi sa auda sau ochi ca sa vada e normal sa zica de protestatari ca sunt doar niste eco-anarhisti asa cum au fost numiti de SRI.
   Daca voi vreti sa ramaneti indiferenti, nu inseamna ca cei din piata sunt la fel. Ei striga acolo pentru toti romanii si vor decat sa fie mai bine in tara asta - si asta inseamna inclusiv nu coruptiei si asumarea responsabilitatii celor ce se afla la putere! Nu strigam degeaba "Demisia" si "Jos Basescu, Ponta si Antonescu".

   p.s. problema nu e la ei, ca striga doar de Rosia, gaze de sist si maidanezi asa cum presupui, problema este la tine ca nu iei atitudine!
 • +32 (34 voturi)    
  care este logica acestor taxe? (Luni, 18 noiembrie 2013, 10:04)

  bigbrother [utilizator]

  Se tot spune de venituri la buget..cine sa le colecteze, cat timp economia subterana depaseste 40 miliarde de euro? Si ce o sa se intample cu acei bani, daca vor fi colectati? Vor ajunge acolo unde trebuie sau iar se "pierd" pe drum, in diverse scheme si smecherii sau in gaurile negre din economie, lasate de alti prieteni ai politicienilor?

  Nu reusesc sa le inteleg logica. Se pot colecta foarte multi bani prin reducerea impozitelor, a birocratiei si aplicarea legilor. In loc sa se faca asta, se pune un bir mai mare pe cei care muncesc si isi declara veniturile.

  Probabil Poanta asta de ministru va crede ca acestia vor accepta la nesfarsit sa plateasca oalele sparte de altii..ei bine, s-a vazut deja reactia lor, dar cum prostul nu e prost destul daca nu e si fudul, s-a ratoit la acestia de parca era vina lor ca nu sunt bani in tara asta.

  Ce nu a inteles Ponta din mesajul investitorilor este ca acestia chiar detin paine si cutitul in tara asta. Politicienii se schimba, azi sunt maine au disparut, multi dintre ei lasand ruine in urma. Insa cand e vorba de multinationale, de firme cu mii de angajati si afaceri de milioane, sa nu uitam ca acestia vin cu suportul politicienilor din tara lor. Nu stiu daca francezilor, englezilor, germanilor si americanilor le convine sa plateasca tampeniile facute de o gasca de parveniti ahtiati dupa putere si nu vor avea o reactie voalata dar suficient de puternica incat sa schimbe deciziile in aceasta tara. Suna a conspiratie, dar s-a intamplat si se mai poate intampla oricand.
  • +24 (30 voturi)    
   Tu nu ai inteles! (Luni, 18 noiembrie 2013, 10:22)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui bigbrother

   Spui <<ce nu a inteles Plagiatorul din mesajul investitorilor>>.
   In primul rand, nu exista "Poanta", este doar o marioneta, ale carei sfori le manevreaza Ilici
   Apoi, nu este vorba de neintelegere, de greseala, ci de o sabotare DELIBERATA a economiei: pedeseristii VOR ca Renault, Ford, Mittal, etc sa isi mute afaceriel de la noi din tara, sa inchida fabricile de aici.
   Pauperizarea tarii este scopul, nu stringerea unor bani pentru Buget - abni ce NU vor putea fi obtinuti pe aceasta cale ...
   Pedeseristii stiu sa genestioneze foarte bine penuria, daca economia Romaniai ar "dudui", ei nu ar mai putea sa se descurce!
   Nu au niciun interes sa existe o clasa de mijloc puternica, electroatul lor traditional este format din asistatii social, din toti cei care Nu au muncit niciodata, dar stau cu mana intinsa sa le "dea" Statul!
 • +20 (24 voturi)    
  oho (Luni, 18 noiembrie 2013, 10:52)

  unnecunoscut [utilizator]

  sa dea dumnezeu viata lunga, sanatate si ingnoranta maxima romanilor sa poata plati taxe pana o sa le iasa pe urechi.
 • +22 (24 voturi)    
  Sa-mi puna impozit pe excremente! (Luni, 18 noiembrie 2013, 11:15)

  Redactia HotNews [utilizator]

  I-as da si 100% sa aiba la buget sa-si bage-n buzunar, sa aiba ce manca.
  • +5 (7 voturi)    
   Nu le da idei! (Luni, 18 noiembrie 2013, 12:54)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Redactia HotNews

   Va trebui sa platesti mai mult daca nu... excrementezi! Ai grija cu rahatul, astia de acolo se trag si... impoziteaza tot!
   Jos Boc, jos Basescu!
  • +7 (7 voturi)    
   ti-au pus deja :) (Luni, 18 noiembrie 2013, 14:14)

   liviusmaximus [utilizator] i-a raspuns lui Redactia HotNews

   In lista cladirilor speciale intra si FOSA SEPTICA si STATII EPURARE !
   Inventivi nu ? nu a scapat nimic...
 • +16 (18 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 18 noiembrie 2013, 13:07)

  [anonim]

  • +4 (4 voturi)    
   Din pacate... (Luni, 18 noiembrie 2013, 20:43)

   Delia13 [utilizator] i-a raspuns lui

   o face pt ca poate! Eu cred ca populatia mioritica si-o cere efectiv... Nu cred ca mai exista un popor
 • +1 (7 voturi)    
  Uraaa! (Luni, 18 noiembrie 2013, 13:41)

  aiureantramvai [utilizator]

  Și la mai mare!!!
 • +8 (8 voturi)    
  1,5% sau 1% ? (Luni, 18 noiembrie 2013, 14:17)

  liviusmaximus [utilizator]

  Impozitul pe orice (cladiri speciale) este 1,5% totusi ? Viorel victorel spunea ca va fi 1% acum cateva zile...si ca se va face totusi o selectie a ceea ce intra la "cladiri speciale". Acum, vad ca e toata grupa 1 de mijloace fixe...fericirea contabililor si evaluatorilor :)
 • +9 (9 voturi)    
  inca nu suntem... (Luni, 18 noiembrie 2013, 14:17)

  liviu_ [utilizator]

  tara cu cele mai multe taxe de pe planeta asta?!
  daca nu o sa fim foarte curand....

  ma da ce fac cu banii?! adica nici macar la bugetari nu le-au dat nimic...

  probabil o sa aiba o marire surpriza la pensionari inainte de alegeri...
 • +2 (2 voturi)    
  Vorbe... (Marţi, 19 noiembrie 2013, 11:54)

  cristianL [utilizator]

  dar stati cate trei ore la coada la FISC sa dati bani.
 • +1 (1 vot)    
  Greva Transportatorilor in Decembrie (Marţi, 19 noiembrie 2013, 13:46)

  GeorgeSpataru [anonim]

  Motivul anuntat pentru protest este neindeplinirea de catre Guvern a promisiunilor asumate de catre ministrul Relu Fenechiu, in minuta semnata in mai cu CNR.

  - Tehnic vorbind, asteptam ca modificarile HG 69, OG 43, OG 27, OUG 11, etc. sa fie publicate in MO, ca amenzile aberante sa dispara,

  - Asteptam ca MT sa renunte la placutele cuprinse in OMT 1640 si dimensiunile cerute de Directiva CE 96/53 sa fie trecute DOAR in talon,

  - Asteptm bugetarea continuarii pasajelor de la Arad, cu termen de executie pana in mai 2014,

  - Nu mai vrem nicio taxa pentru intrarea in orase ptr. incarcare/descarcare,

  - Nu mai vrem taxe de folosinta pentru drumurile judetene,

  - Dorim scaderea birocratiei, prin unificarea bazelor de date ale institutiilor ce gestioneaza date (ARR - RECOM), etc.,

  - La astea se adauga dorinta noastra de a se renunta la introducerea celor 7 eurocenti in acciza, concomitent cu returnarea unei cote parti din acciza din carburantii profesionali,

  - Se mai adauga renuntarea la majorarea accizei in functie de inflatie.

  In consecinta, prin acest protest va trebui sa se puna bazele unei conlucrari sanatoase in viitor intre CNR (patronate) si ministerele care au influenta asupra activitatii noastre. Nu mai acceptam ca sa fim tratati ca negrii pe plantatie ! Nu mai acceptam sa-si aminteasca de noi doar cand au nevoie de bani la buget ! Consultarile cu patronatele in viitor trebuie sa aiba un caracter PERMANENT si proactiv in faurirea legislatiei ! Guvernul trebuie sa constientizeze faptul ca NOI PRODUCEM BANII pe care ei ii risipesc fara numar si fara discernamant ! Vor trebui sa invete cumpatarea si consultarea reala cu societatea civila, care ii tine pe spate ! Intr-un final, din cauza ca nu se poate alcatui acum o lista lunga de doleante, care oricum, nu pot fi solutionate in timpul protestului, trebuie create premisele de a trata de catre Guvern CU MAXIMA SERIOZITATE in viitor problemele semnalate de catre patronate !!! Personal cred ca asta o sa fie c
 • +2 (2 voturi)    
  Greva transportatorilor in Decembrie (Marţi, 19 noiembrie 2013, 13:48)

  GeorgeSpataru [anonim]

  Ce spune un coleg despre greva...

  "De ce cred eu ca trebuie sa fac greva:

  Pentru ca ma simt vanat in tara mea ! Ma vaneaza Guvernul cu taxe, ISCTR, ARR, ANAF, Poltitia Rutiera, ITM,... , Teparii sunt protejati de legi, hotii au drepturile omului, nesimtitii au prieteni suspusi. Eu am dreptul sa muncesc si sa platesc atatea taxe cate trebuie sa traiasca bine toti spaguitii guvernamentali , toate firmele capusa ale statului , si din ce ramane si amaratii de profesori, doctori si functionari de bun simt ai statului."


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by