Purtatorul de cuvant al guvernului, Mirel Palada, a afirmat luni, la Romania TV, ca guvernul va face o propunere de control catre Banca Nationala pentru a verifica activitatea manageriala la CEC, banca de stat care i-a acordat un credit de un milion de euro Ioanei Basescu, fiica presedintelui.

"Este clar ca avem o probema de gestionare acolo (la CEC). Cred ca se va face o propunere de control catre BNR pentru a verifica activitatea manageriala" la banca de stat, a spus Mirel Palada.

Acesta s-a intrebat, intr-o interventie telefonica la Romania TV, "cum s-a putut acorda unei persoane fizice un credit care depaseste cu aproape jumatate plafonul" impus de banca.

In plus, a sustinut acesta, "bancile se feresc sa dea credite imobiliare pe terenuri agricole sau credite pe agricultura in general" deoarece acestea "sunt supuse unei mari doze de hazard".

"Aceste lucruri fac acest credit si mai interesant, din acest punct de vedere", a spus purtatorul de cuvant, inainte de a adauga: "Intrebarea pe care trebuie sa ne-o pume toti, ca actionari la aceasta banca, este da au fost respectate, daca au fost facute toate diligentele ca acest credit sa nu fie suportat pana la urma din bani publici".