Luni se va afla la Bucuresti Klaus Zimmermann, directorul Institutului pentru Studiul Muncii- IZA (unul dintre liderii cercetarii mondiale asupra pietelor si economiei muncii) cu ocazia evenimentului "Workshop on EU Enlargement and the Labor Markets", eveniment prilejuit de lansarea in Romania a volumului „International Handbook on the Economics of Migration”. In cadrul evenimentului vor fi prezentate studii de caz asupra pietelor muncii si migratiei din Romania, Bulgaria, Ukraina, Moldova, Macedonia, Bosnia Hertegovina si Albania.

Klaus ZimmermannFoto: Hotnews

Volumul, editat de Zimmermann si Amelie Constant, este primul manual international asupra economiei migratiei, fiind considerat un reper al cercetarii stiintifice in domeniu.

O atentie speciala este dedicata provocarilor pe care le ridica cercetarea pietei muncii in tarile din regiune (Romania si Bulgaria), cum sunt disponibilitatea informatiei statistice sau migratia medicala. Aceste aspecte sunt abordate sub forma discutiilor panel, la care participa reprezentanti ai institutiilor cheie din domeniu: Institutul National de Statistica, Institutul de Economie Nationala, Academia Bulgara de Stiinte.

Sentimentul anti - imigratie este in crestere in Europa, iar tari ca Germania , Spania sau Marea Britanie au revenit la o pozitie rezervata atunci cand vine vorba de accesul imigrantilor- inclusiv al celor din noile state membre- pe piata muncii. Manualul editat de Amelie F. Constant si Klaus F. Zimmermann arata ca aceste sentimentele sunt nefondate.