Conform planului de divizare aprobat de catre AGA, aproximativ 11.000 de clienti ATE Bank Romania, persoane fizice si juridice, vor intra de la 1 decembrie in portofoliul Piraeus Bank Romania, potrivit unui comunicat transmis marti de oficialii Piraeus. Clientii care urmeaza a fi integrati sunt companii care detin credite, conturi curente si alte produse bancare, precum si persoane fizice care au optat pentru credite de consum si ipotecare, carduri, depozite, conturi curente si de economii. Alti aproape 7000 de clienti vor ramane in portofoliul ATE Bank Romaniasi vor continua relatia contractuala cu aceasta institutie.

"Prioritatea noastra este ca intreaga operatiune de migrare sa se desfasoare corect si rapid, astfel incat sa fie resimtita cat mai putin de toti cei implicati. Ne dorim ca integrarea sa fie perceputa de catre noii nostri clienti ca fiind o experienta pozitiva, care le va pune la dispozitie o retea vasta de unitati si o gama larga de produse bancare" a declarat Catalin Parvu, Director General Executiv, Piraeus Bank Romania.

Procesul de preluare presupune migrarea tehnica a produselor si conturilor clientilor in sistemul Piraeus Bank Romania; informatii cu privire la acest proces au fost aduse la cunostinta acestora.

Incepand de luni, 2 decembrie 2013, clientii transferati vor fi deserviti exclusiv de reteaua de unitati a Piraeus Bank Romania si vor putea accesa intreaga gama de produse si servicii oferita de banca.

  • Informatii importante pentru clienti

Conform fluxului tehnic al operatiunii, cardurile emise de ATE Bank Romania, apartinand clientilor ce urmeaza a fi preluati, vor fi inchise.

Astfel, incepand de vineri, 29 noiembrie 2013, ora 16.00, cardurile de debit si credit ATE Bank Romania nu vor mai fi functionale.

Acestea au fost inlocuite cu carduri de debit si de credit emise de Piraeus Bank Romania, care vor fi active de luni, 2 decembrie 2013, respectiv marti, 3 decembrie 2013.

Din 18 noiembrie 2013, clientii au fost invitati in unitatile Piraeus Bank Romania pentru a intra in posesia noilor carduri.

ATM-urile ATE Bank Romania nu vor mai fi operationale incepand cu data de 28 noiembrie 2013. Posesorii de carduri preluati sunt invitati sa utilizeze reteaua Piraeus Bank Romania, formata din 254 de ATM-uri.

POS-urile ATE Bank Romania vor fi de asemenea inchise vineri, 29 noiembrie 2013. Piraeus Bank Romania a pus la dispozitia comerciantilor noi terminale POS.

Clientii ATE Bank Romania care vor fi preluati de Piraeus Bank Romania vor putea primi incasari in conturile ATE Bank Romania numai pana la data de 29 noiembrie 2013, inclusiv. Incepand cu data de 2 decembrie 2013 conturile respective vor deveni inoperabile. Cu aceeasi data, clientii preluati vor avea la dispozitie conturi deschise la Piraeus Bank Romania, despre care au fost deja notificati in vederea informarii partenerilor.

Pentru clientii preluati, instrumentele de debit - cecuri si bilete la ordin ¬ emise de ATE Bank Romania vor fi decontate de catre aceasta pana la data de 29 noiembrie 2013, inclusiv. Dupa termenul limita, operatiunile de decontare prin ATE Bank Romania nu vor mai fi posibile. Incepand de luni, 2 decembrie 2013, clientii preluati pot solicita instrumente de debit emise de Piraeus Bank Romania.

Cu o cota de piata de 27% pe credite si depozite, Piraeus Bank Group ocupa locul 1 in topul celor mai mari banci din Grecia. Piraeus Bank Group este o companie internationala concentrata pe zona Europei de Sud-Est, prezenta in 10 tari.